Päivitetty 12.08.2014

Kodin saanut koira: MURA


muraa4

 

 

MURA

* 9-vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa.

 

 

 

13.5.2014
Mura on jo vanhempi tiibetinmastiffi-tyttö. Mura ja samasta kodista hylätty toinen koira, tiibetinmastiffi-uros, joutuivat kunnalliselle tarhalle. Syy oli se, että entinen omistaja menetti kotinsa ja joutui muuttamaan kerrostaloon. Eläinsuojelija Anda Murgu haki koirat pois omalle tarhalleen, koska niitä olisi odottanut varma kuolema kunnallisella.

Valitettavasti urokselle emme voi etsiä kotia, koska se on luonteeltaan liian haastava adoptio-ohjelmaan. Mura sen sijaan on erittäin lempeä ja ihmisrakas tyttö, jolle toivoisi omaa rakastavaa kotia vielä sen eläkepäiville. Se on ikäisekseen hyväkuntoinen, mutta toki tulevan kodin pitää varautua iän tuomiin mahdollisiin vaivoihin, kuten esimerkiksi nivelrikkoon. Mura asustaa samaa häkkiä tarhalla muutaman toisen koiran kanssa, joten sen tulevassa kodissa voi olla myös muita koiria. Myös kissat ovat sille ok. Kuitenkin tulee muistaa, että koska Mura on laumanvartijarotuinen koira, se tulee varmasti ottamaan “pomon” paikan tulevassa kodissaan, sekä voi yrittää omia tulevaa omaa ihmistään, mikä on tyypillistä laumanvartijoille. Rotuperimästään johtuen sitä ei myöskään luovuteta muualle kuin maaseudulle omakotitaloon.

Herkille laumanvartijoille tarhaelämä on usein varsin kestämätöntä, joten toivoaksemme Muraa odottaisi oma, asiantunteva koti Suomessa. Näin iäkästä koiraa ei varmasti tulla adoptoimaan Romaniassa, joten sikäli sen pääseminen Suomeen olisi tytölle lottovoitto. Kuitenkin tulee muistaa, että kyseessä on vartioiva rotu, mikä ei sovi kenelle tahansa. Tutustuthan laumanvartijarotuihin ennen yhteydenottoasi. Muran varaaja Mari vastaa Muraa koskeviin kysymyksiin sekä auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa koko Muran loppuelämän ajan.
11.8.2014
Mura saapui omaan kotiinsa Suomeen

Varaajana toimi Mari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.