Kodin saanut koira: KING (Nyk. Kouta)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

king1

 

 

KING

* arvioitu syntymäaika 6/2013

* uros

* kastroitu

* Romaniassa.

 

 

 

19.5.2014
King on todella upean luonteen omaava suuri poika. Se tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa ja pitää kovasti ihmisistä. Kingissä on vielä pentumaista avoimuutta ja energisyyttä, se haluaisi kovasti olla ihmisen kanssa touhuamassa. King on iso poika, sen säkäkorkeus on ainakin 70 cm, mikä asettaa toki omat haasteensa tulevalle kodille.

Kingin rotumixissä on todennäköisesti saksanpaimenkoiraa sekä karpaattien paimenkoiraa. Karpaattien paimenkoira on laumanvartijarotu, joten King saattaa alkaa vahtimaan myös omaa reviiriään ja omia ihmisiään kasvaessaan aikuisikään. Tämäntyyppiset koirat kasvavat hitaasti aikuisiksi ja ovat sitä vasta n.3-4 vuotiaana. Rotuperimästään johtuen Kingiä ei luovuteta kerrostaloon kaupunkiin, rivitalo voi olla mahdollinen, mikäli se sijaitsee hyvin rauhallisella alueella. Paras elinympäristö Kingille olisi omakotitalo maaseudulla.

Toistaiseksi King on erittäin avoin ja ystävällinen poika, mutta se tulee tarvitsemaan tulevalta kodiltaan rajoja ja rakkautta isolla R:llä! Tulevan kodin kannattaa miettiä tarkaan, onko sillä resursseja kasvattaa suurta koiraa, jolla voi myöhemmin tulla myös vartiointitaipumuksia. Kingiä ei luonnollisesti voida luovuttaa ensimmäiseksi koiraksi vaan ihmiselle, joka osaa kasvattaa sitä johdonmukaisesti, varmasti ja turvallisesti.
11.8.2014
King saapui omaan kotiinsa Suomeen

5.4.2015
Koutan (ent. King) kotikuulumiset kuvien kera lisättiin ilomielin tämän komean pojan profiiliin.

“Kevät on koittanut. Meille se tarkoittaa sitä, että koirien harjoitukset siirtyvät hiljalleen ulkokentille, ja jäljestysinnostus iskee. Kuvasimme tänään koirien – ja ennen kaikkea Koutan (King) – harjoittelua.

Kouta on asunut meillä nyt reilut puoli vuotta, ja tuonut hauskuutta ja iloa jo ennestäänkin vauhdikkaaseen porukkaamme. Kouta on ollut alusta alkaen hyvin energinen koira. Siksi oli selvää, että se tarvitsee muutakin tekemistä kuin lenkkeilemistä. Koutalla on ollut hyvä motivaatio opiskella, ja se osaakin jo monenlaisia asioita.
Koutalla on hyväntuulinen luonne, ja se tulee toimeen sekä aivan pienten, että suurempienkin koirien kanssa. Kissoja Kouta hieman juoksuttaa, mutta on ystävällinen niitä kohtaan. Lenkillä Kouta ei tarvitse hihnaa, vaan se pysyttelee tarvittaessa lähettyvillä, namitaskun vieressä. Välillä se juoksee muiden mukana metsässä, mutta tulee kutsuttaessa luokse.
Koutalla on “paimenkoiramainen” luonne, ja se haluaa olla ihmisen, ja tässä tapauksessa siis minun, lähettyvillä. Pihalla se ei viihdy yksin, vaan nousee heti ikkunaa vasten kurkistaakseen sisään.
Koutalla oli tullessaan sienitartunta, ja se kutisi. Hoito tehosi kuitenkin nopeasti, ja sen turkki on sittemmin ollut hyvässä kunnossa.
Kouta saa riittävästi ravitsevaa ruokaa, mutta siitä huolimatta se edelleen harrastaa roskapussien tutkimista. Pihalla se nousee mielellään ihmisten jäteastioita vasten, jotta voisi kurkistaa sinne sisään ja löytää ehkä jotakin herkullista syötävää. Koutan ahneus on ollut silti pelkästään hyvä asia. Sen avulla sitä on ollut vaivatonta kouluttaa.
Olen kiitollinen ihmisille Romaniassa, jotka ovat osoittaneet hyvyyttä Koutaa kohtaan. Näin sen luonne on voinut kehittyä luottavaiseksi ja rohkeaksi, ja sen kanssa on ollut helppo jatkaa elämää. Kiitos myös Muran omistajalle, joka olisi suostunut vaihtamaan koiransa lentoa niin, että Kouta olisi päässyt saapumaan aikaisemmin. Lopulta koirat kuitenkin matkustivat yhteisellä lennolla. Kiitos Koutan varaajana toimineelle Marille. Kiitos lennon järjestäneelle henkilölle ja lentokummille. Kiitos Kouta, että vaikutit ehkä niin suurelta ja pelottavalta, että en joutunut kilpailemaan sinusta. Näin sain tunteen, että juuri sinä tarvitset juuri minua, ja juuri minä sinua <3
Kiitos Kulkurit, kokonaisuudessaan! Sillä jos teitä ei olisi, en olisi ikinä voinut kiittää henkilöitä, joita edellä kiitin. En olisi myöskään koskaan saanut tietää, että Romaniassa on koira, josta on tuleva minun Rakas Koutani.
Ronja”

Varaajana toimi Mari

Tässä linkissä video Kingistä.

Kuvat näkyvät suurempina klikkaamalla

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: