Päivitetty 12.08.2014

Kodin saanut koira: RIIA


Riia

Riia

 

RIIA

* arvioitu syntymäaika  9/2013

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa.

 

 

 

23.3.2014
Romaniassa kadulle päätyy joka päivä koiranpentuja. Osa on kotoisin kodeista, osa on jo useamman polven katukoiria. Riia on löytynyt kadulta muun pentueen kanssa, ja tällä hetkellä se asustelee Anda Murgun tarhalla, samassa häkissä aikuisen uroksen ja muiden pentujen kanssa. Toiset pennuista ovat sosiaalisia ja vilkkaampia, osa taas ujompia ja vetäytyvämpiä. Riia on luonteeltaan hiukan ujompi kuin häkkikaverinsa Lexie, joka myös etsii kotia sivuillamme.

Vetäytyvä Riia ei kuitenkaan ole. Se tulee itse tekemään tuttavuutta, ja antaa ihmisen käsitetellä itseään, vaikka sitä hiukan jännittääkin. Toisten pentujen kanssa se on leikkisä ja tulee myös toimeen häkissä olevan vanhemman uroksen kanssa.

Ikää Riialla on noin 6 kuukautta. Sen paino on nyt 7-8 kg, aikuisena siitä todennäköisesti tulee pienehkö keskikokoinen, noin 20 kg painoinen koiraneiti. Riia sopisi kotiin, jossa sillä olisi odottamassa rauhallinen, reipas ja tasapainoinen koirakaveri, joka rohkaisisi Riiaa kohtaamaan uusia asioita. Mikäli Riia tulisi narttukoiran kaveriksi, tulisi ikäeroa olla vähintään pari vuotta.

Pennunottajan on hyvä muistaa jo harkintavaiheessa, että pentuun sitoudutaan pitkäksi aikaa. Riia tulee vaatimaan koulutusta ja ymmärrystä koiran aktivoinnista, sekä siitä miten energian saa purettua luvalliseen tekemiseen. Riian tapauksessa myös kokemus ujommista koirista olisi hyvä. Motivaatio ja omat resurssit tulee punnita tarkasti, sekä ottaa huomioon se, että kun kyseessä on nuori koira, saattaa luonne muuttua matkalla montakin kertaa aikuistumisen mukana.

Riia steriloidaan ennen Suomeen matkustamista. Se saapuu Suomeen sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passin kanssa. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

10.5.2014
Riia on varattu omaan kotiinsa Suomeen!

12.8.2014
Pitkän odotuksen jälkeen Riia viimein saapui omaan kotiinsa <3

Kodin etsinnässä Riiaa auttoi Evi.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.