Päivitetty 25.12.2021

Enkelikoira: NALA (Roskapennut)


NALA UUSI1NALA

* arvioitu syntymäaika 1.3.2014

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

23.5.2014
Tämän ns.”roskapentueen” elämän alkutaival oli hiuskarvan varassa, sillä maaliskuussa 2014 ne kyhjöttivät Bukarestissa kaatopaikan lähellä ilman emoaan ja olisivat varmasti menehtyneet ilman apua. Pentueen onneksi eläinsuojelija Carmen Mandescu löysi ne ja toimitti kaikki pennut turvaan 23.3.2014. Pentueen emon kohtalosta ei ole mitään tietoa.

Tähän ihastuttavaan pentueeseen kuuluvat nartut Ursula, Nala, Mulan ja Dorie sekä urokset Louie, Donald ja Dewey. Pentueella on ikää nyt n. 2,5 kk ja kaikki seitsemän ovat valmiita matkustamaan omiin koteihinsa n. 7-8 viikon kuluttua, kun rokotusohjelma on saatu päätökseen. Pennuista tulee todennäköisesti n. 18-20 kg painavia iloisia ja aktiivisia koiria.

Pennuissa on tällä hetkellä havaittavissa vain pieniä luonne-eroja. Ursula ja Nala hakeutuvat pennuista kaikken eniten ihmisen läheisyyteen ja painautuvat tiiviisti kiinni ihmiseen aina, kun siihen on mahdollisuus. Dorie ja Mulan tytöt puolestaan vaikuttavat hieman vahvemman oloisilta luonteeltaan. Donald-herra tykkää kovasti pusutella ihmisiä ja Dewey puolestaan rakastaa leikkimistä ja sylissä olemista. Louie-poika suorastaan huutaa onnesta, kun näkee eläinsuojelija Carmen Mandescun. Kokonaisuudessaan kaikki nämä seitsemän pentua ovat iloisia, riehakkaita, sosiaalisia, reippaita ja uteliaita normaalien pentujen tapaan. “Roskapennut” kaipaavatkin nyt kukin ikiomaa rakastavaa kotiaan, jossa ne saavat kasvaa ja kehittyä uniikeiksi yksilöikseen rakastettuina perheenjäseninä.

Pentua harkitessa tulee muistaa, että pennun kouluttaminen ja kasvattaminen vaatii sitoutumista ja motivaatiota. Pennulla on vielä koko elämä edessään ja parhaimmillaan pentu elää 12-15 vuotta. Päivittäiset tavat, sisäsiisteys ja remmikäyttäytyminen ovat näille nassikoille vielä aivan tuntemattomia asioita.

Pentuja ei steriloida/kastroida Romaniassa nuoren ikänsä vuoksi, joten tuleva omistaja sitoutuu suorittamaan toimenpiteen Suomessa kohtuullisen ajan kuluessa. Rescueyhdistys Kulkurit Ry osallistuu tällöin toimenpidekuluihin 25% eläinlääkärin kuittia vastaan.

Kaikki pennut saapuvat Suomeen sirutettuina, rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina ja EU-passilla varustettuina.

Tutustuthan huolellisesti ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

2.6.2014
Lisätty uusia kuvia Nalalle. Mistä löytyisi tälle ihanalle tytölle ikioma koti?

12.6.2014
Lisätty kolme uutta kuvaa Nalasta!Pennut ovat tällä hetkellä kooltaan n. 5-7 kg ja luonteeltaan iloisia ja sosiaalisia.Täältä löydät uusimman videon pennuista!

21.6.2014
Nala-pentu sai ihania juhannusuutisia, se on varattu ikiomaan kotiin Suomeen!

11.7.2014
Nala saapui tänään omaan kotiinsa!

Nalan kodin etsinnässä auttoi Niina.

19.1.2016

Nala on yksi tyyppi niin kutsutusta Roskapentueesta. Pikkutyypistä on kasvanut ja oppinut paljon mutta edelleen jokainen päivä antaa mahdollisuuden oppia lisää. Tässä hieman kuulumisia:

“Nala on nyt elänyt kotikoiran elämää heinäkuusta 2014, jolloin sen tassut koskettivat Suomen kamaraa ensimmäistä kertaa. 1.3.2016 tytöstä tulee, passin mukaan 2-vuotias. Ihan täys kakarahan tämä on vielä 😉 !

Kerkesin iloita hienoista ohituksista ja mallikkaasti remmissä kulkevasta koirakansalaisesta. Vähänkö pääsin Nalan kanssa helpolla!

Ja kattia kanssa. Nythän tyttö vasta on lyönyt vaihteen silmään, jokaista vastaantulevaa (tai perässä kulkevaa) pitäis päästä moikkaa ja jos minä olen eri mieltä nii mitä tekee Nala? Heittäytyy kyljelleen ihan missä vaan.

Siinä sitten ollaan. Kärsivällinen ja kannustava koiranomistaja joka yrittää selvittää tilanteen mahdollisimman sujuvasti hymyilen samalla (eihän se mitään jos hiljaa mielessään laskee kymmeneen viitisenkymmentä kertaa). Keltainen nauha on käytössä tällä hetkellä, nimenomaa tästä syystä. Eli treenataan hihnassa käyttäytymistä ja ohituksia. Kaikki eivät tiedä keltaisen nauhan tarkoitusta joten infotilaisuus on myös hyvä kun ihmiset jäävät hymyillen katselemaan tätä romanialaista spagettikoiraa. “On tämä kiltti mutta treenataan hihnakäyttäytymistä, nyt ei sovi tervehtiä.”.

Nalalla on pehmeä ja herkkä luonne. Mun pieni taiteilijasielu. Tarkkailee ympäristöään suurella mielenkiinnolla, uudet asiat jännittää mutta hakee minulta hienosti tukea ja uskaltaa tutustua myös niihin jännittäviin asioihin. Kuten uusi roskis lenkkipolun varressa. Pari kuukautta kesti ennenku Nala oli valmis kävelemään itsenäisesti kauemmas omalta pihalta mutta nykyään suhtautuu suurella uteliaisuudella uusiin ympäristöihin.

Edustuskoirana Nala on jo kokenut konkari ja on ollut mukanani niin kampaamopäivillä kuin eri keikolla Musti ja Mirri liikkeissä. Nala on rento ja iloinen edustaja joka osaa lukea ihmisiltä millä tavalla ketäkin kannattaa lähestyä.

Mä en voisi kuvitella itselleni parempaa tai sopivampaa koiraa kuin Nala. Ja uskon, että myös Nala on aika tyytyväinen.

Eläinlääkäri kyllä antoi aika sopivan lempinimen Nalalle, Narina-Nala. Nalalla kun on tapana pitää sellaista hauskaa narina-ääntä aina kun on asiaa 🙂 !

Nalan kautta päädyin myös aktiivisesti mukaan Kulkurien toimintaan. Ja kyllä, tämä on elämäntapa ❤️ !”

25.12.2021

Nalan muistokirjoitus:

Nala nukkui pois täysin yllättäen 28.11.2021, sinä päivänä jolloin hän oli opettanut Mitziä kotikoiran elämään tasan vuoden ajan. Nalan vei vuotava pernakasvain, joka valitettavasti oli salakavalasti kasvanut ilman mitään näkyviä oireita. Hän nautti elämästään aivan viime metreille saakka, eläinlääkärin mukaan tämä on ns kärsimätön sairaus.

When you’re weary
Feeling small
When tears are in your eyes
I’ll dry them all
I’m on your side

Oh, when times get rough
And friends just can’t be found
Like a bridge over troubled water
I will lay me down
Like a bridge over troubled water
I will lay me down

When you’re down and out
When you’re on the street
When evening falls so hard
I will comfort you
I’ll take your part

Oh, when darkness comes
And pain is all around
Like a bridge over troubled water
I will lay me down
Like a bridge over troubled water
I will lay me down

Sail on silver girl
Sail on by
Your time has come to shine
All your dreams are on their way
See how they shine

Oh, if you need a friend
I’m sailing right behind
Like a bridge over troubled water
I will ease your mind
Like a bridge over troubled water
I will ease your mind”

 

Kiitos kaikesta, Nala kulta. Kaipaamme kaikki sinua aivan hurjasti. Nähdään myöhemmin ❤️.

 

Lämmin osanottomme Nalan perheelle suuresta menetyksestä <3

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.