Päivitetty 08.05.2021

Kodin saanut koira: NANALINA (nyk. Viena)


Syntymäaika: 2018-2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G rescue)
steriloitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
27.1.2021

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tarha sijaitsee Bulbucata-Stalpu -alueella, noin 30 km Bukarestin ulkopuolella. Tontti on rauhallisella alueella ja tarjoaa suojaa koirille, muutamalle lehmälle, hevoselle, lampaalle, vuohelle, possulle, erilaiselle linnulle sekä kaneille ja kissoille. Mihailin tavoite on myös tulevaisuudessa tehdä valistustyötä koululaisten parissa kertoen vastuullisesta eläintenpidosta ja -hoidosta.

Nanalina päätyi Mihailin hoiviin Mitrenin tarhalta muutamia kuukausia sitten. Nanalina on kaunis neitokainen joka tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja suhtautuu ihmisiin avoimesti. Hän on rauhallinen neiti ja joka ei turhia hötkyile. Nanalinalle etsitään ensisijaisesti aikuiskotia joka on valmis tukemaan Nanalinaa koiralähtöisesin menetelmin jotta hän saa omaan tahtiin kehittyä  kotikoiraksi. Tarhalla hänen ei ole kuultu haukkuvan paljoa.

Nanalinan etujalat ovat ns “barokkijalat” eli sen etujalat taipuvat nilkan nivelistä hieman ulospäin. Tällä hetkellä jalat eivät vaivaa Nanalinaa ollenkaan eikä hän välttämättä tule koskaan oireilemaan jalkojen suhteen millään tavalla. Tulevan kodin on hyvä tukea jalkojen hyvinvointia erityisesti pitämällä Nanalina solakassa kunnossa koska nivelongelmat voivat pahentua ylipainon vuoksi. Sopivasta liikunnasta ja ravinnosta sekä mahdollisista lisäravinteista on tulevan omistajan myös tärkeää pitää huolta.

Kokoa Nanalinalla on nyt noin 40cm ja 10- 15kg.

Päivitykset:

8.5.2021

Sydänmatohoidot viivästytti Nanalinan kotiinpääsyä mutta vihdoin koitti se päivä kun Nanalina matkusti Suomeen ja tapasi oman perheensä. Kaunis Nanalina tunnetaan nykyisin nimellä Viena. Onnea Viena ja perhe <3

4.2.2021

Pieni Nanalina hurmasi heti tulevan perheensä ja nyt hän onkin varattu koira!

27.1.2021

Nanalina tassutteli mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään itselleen loppuelämän kotiaan.

—————————————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nanalina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nanalina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.