Päivitetty 08.05.2021

Kodin saanut koira: BOLT (nyk. Alma)


Syntymäaika: n.2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
27.1.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.Yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Valloittavan suloisen Boltin tarina on kovin tavallinen Romaniassa, se löydettiin hylättynä tarhan edustalta. Bolt on hurmaava pötkylän mallinen nuorineiti. Kuvaustilanne on hänelle täysin uusi kokemus ja huomattavissa on pientä jännitystä. Muutoin luonteeltan hän on melko rauhallinen, tulee toimeen ihmisten kanssa ja hän jakaa häkkinsa Corgican ja Vascan kanssa. Kaikki kolme tulevat hyvin toimeen sekä keskenään. Bolt etsii koiralähtöisesti ajattelevaa kotia jossa sitä ollaan valmiita tukemaan sen maailmaa mullistavalla matkalla Kulkurista kotikoiraksi.

Kokoa Boltilla on n 40-43cm ja 10kg.

Päivitykset:

8.5.2021

Pötkylänmallinen Bolt tassutteli tänään ensikertaa räpylöillään Suomessa ja tapasi oman perheensä. Bolt tunnetaan nykyään nimellä Alma. Onnea Alma ja perhe <3

28.3.2021

Tänään oli se päivä kun Boltin nimen eteen ilmeistyi paras sana: “varattu”. Boltia odottaa Suomessa oma perhe ja koirakaveri!

27.1.2021

Valloittava räpyläjalka Bolt aloittaa sen ikioman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

——————————————————————————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bolt saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bolt on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.