Päivitetty 13.03.2021

Kodin saanut koira: VASCA (nyk. Urho)


Syntymäaika: 4/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Vasca on herättänyt paljon kiinnostusta, eikä siitä oteta enempää kyselyitä vastaan.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

24.1.2021
One Rescue Association on eläinlääkäri Adina Vladutin perustama yhdistys. Adina ja hänen miehensä pyörittävät yhdistyksen nimissä sekä koiratarhaa että OneVet-eläinklinikkaa Cosobassa. One Rescue Assocation on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa: tarhalta valikoituu koiria Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja lisäksi kaikki Suomeen saapuvat koirat kulkevat OneVet-klinikan kautta ennen matkustamista.

Vasca on tällä hetkellä noin 9-10 kuukautta vanha urospentu, jonka sen omistaja hylkäsi tarhalle viime kesänä, kun se oli vielä aivan pieni pallero. Tällä hetkellä Vasca asustelee kahden muun  koiran kanssa samassa aitauksessa. Näiden koirien ja muiden tarhalla tapaamiensa koirien kanssa Vasca on tullut hyvin toimeen. Lisäksi Vasca pitää ihmisistä, kuten esimerkiksi videolta näkee. 

Vasca on vähän pötkylämallinen joten tulevan omistajan on tärkeää pitää huolta, ettei sille pääse syntymään ylipainoa rasittamaan selkää. Lisäksi tulevan omistajan tulee mahdollistaa Vascalle kärsivällinen uuden elämän alku, koska Vasca ei ole aiemmin nähnyt elämää lähes lainkaan tarhan ulkopuolella. Vasca on kooltaan n. 45 cm ja 10 kg ja se kenties kasvaa vielä vähän.

Päivitykset

13.3.2021
Vasca saapui tänään omaan kotiin ja sai uudeksi nimekseen Urho!

7.2.2021
Suloinen Vasca löysi oman kotinsa!

24.1.2021
Söpö Vasca aloittaa kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua. Vasca saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vasca on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Vascan yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.