Päivitetty 09.07.2017

Kodin saanut koira: GIIA


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
Ei steriloitu

 

 

09.03.2017
Romaniassa on arviolta noin 2-5 miljoonaa kulkukoiraa. Osa näistä koirista päätyy kunnallisille tarhoille. Rosiorin tarha olisi ihan samanlainen kuin kaikki muutkin Romanian kunnalliset koiratarhat eli koirat kuolisivat siellä nälkään, janoon, sairauksiin ja stressin aiheuttamiin tappeluihin liiallisen koiramäärän takia, ellei tämän tarhan vastuuhenkilöksi olisi asemansa sitkeällä neuvotteluilla saavuttanut Cornelia Stan. Nuori nainen, joka ei voinut kääntää katsettaan pois apua tarvitsevista, on neuvotellut kaupungin pormestarin kanssa itselleen oikeuden toimittaa koirille ruokaa ja järjestää tarhalle eläinlääkintäpalveluita, kuten sterilointeja ja tarjota koiria adoptioon ulkomaille. Rosiorin tarha onkin yksi harvoista, jossa koiria ei tapeta.

Giian asuttaa Rosiorin tarhan tilapäishäkkiä siskonsa Gittan kanssa. Kaksikolla vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää, niin kuin pennuilla kuuluukin. Molemmat siskokset ovat todella avoimia ja sosiaalisia. Giia on näistä kahdesta se kohteliaampi ja alistuvaisempi. Giia haluaisi kyllä aivan kauheasti saada ihmisiltä huomiota, mutta jää useasti siskonsa Gittan jalkoihin. Giia osaa hienosti odottaa omaa vuoroaan ja antaakin “höyryveturi”- siskonsa häseltää alkuun aivan omaan tahtiinsa. Giia ei missään nimessä ole arka tai ujo, vaan se on vain astetta rauhallisempi.

Giia antaa käsitellä itseään todella kauniisti ja vaivattomasti. Giialla hampaat ovat hyvässä kunnossa ja se vaikuttaa kaikin puolin erittäin hyvinvoivalta.

Giia tulee aikuisena olemaan keskikokoinen eli korkeudeltaan 45-55cm ja painoltaan 15-20kg.

09.04.2017
Tapasimme kaksi huliviliä, Giian ja Gitan, maaliskuun reissullamme. Pennut asuttavat “tilapäishäkkiä” piilossa tarhan rakennusten takana, jossa niillä ei ole nimeksikään mitään kontakteja, niin ihmisiin kuin koiriinkaan. Silti nämä kaksi pursusivat iloa, energiaa ja olivat äärimmäisen sosiaalisia.

Giia vaikuttaa näistä kahdesta riehakkaammalta ja tämän neidän tulevalla perheelle ei varmasti tule olemaan kauheasti tylsiä hetkiä. Giia pomppi ja vinkui onnesta, kun menimme tyttösiä moikkaamaan. Giia on selvästi siskoaan voimakasluonteisempi sekä menevämpi ja Gitta tahtoikin vähän jäädä siskonsa jalkoihin. Giia tulee varmasti tarvitsemaan kodin, jossa sen kanssa ollaan valmiita liikkumaan ja puuhastelemaan. Kodin soisikin löytyä pian, jotta tytöt eivät ala muuttua aremmiksi.

28.05.2017
Suloinen Giia ollaan viimein varattu omaan kotiinsa <3 Pian tyttönen saa jättää taakseen Rosiorin tarhan ja muutaman neliön häkkinsä. Onnea Giia ja perhe!

09.07.2017
Giia saapui 5.7. omaan kotiinsa <3

———————————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Giia saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Giia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Giia tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa