Päivitetty 04.04.2019

Tiedote 26.1.2019: Adoptiotoiminta Rosiori De Veden kunnallisen tarhan kanssa päättyy


Adoptiotoiminta Rosiori De Veden kunnallisen tarhan kanssa päättyy

Vuodesta 2015 jatkunut adoptioyhteistyö Rosiori De Veden kunnallisen tarhan ja siellä toimivan vapaaehtoistoimijan Cornelia Stancescun kanssa on valitettavasti tullut päätökseensä. Neljän vuoden aikana kauttamme adoptoitiin Suomeen 146 onnekasta koiraa.

Rosiorin tarha on ollut poikkeuksellinen yhteistyötaho muiden adoptioyhteistyökumppaneidemme joukossa, sillä se on ollut ainoa kunnallinen, eli Rosiorin  kaupungin hallinnoima, tarha. Tämä on luonnollisesti tuonut tarhalla vapaaehtoisena eläinsuojelijana yksin toimivalle Cornelialle valtavasti haasteita ja sitä myöten haasteita myös meille adoptioiden sujuvuudessa ja luotettavuudessa. Cornelian vaikutusmahdollisuudet tarhalla ovat rajalliset verrattuna yksityisiin koiratarhoihin ja ymmärrämme hyvin hänen vaikean asemansa vaikeassa tilanteessa.

Rosiorin koiria on adoptoitu kauttamme sekä Rosiorin tarhalta että suoraan Cosoban One Rescue Associationin tarhalta, jonne Cornelia on sijoittanut koiria maksullisille hoitopaikoille jo ennen yhteistyömme alkamista. Yhteistyömme alkaessa kävimme Cornelian kanssa läpi Kulkurien adoptioprosessin kulurakenteen, kuten teemme aina uusien yhteistyökumppaniemme kanssa. Kulurakenteemme koostuu niin, että maksamme kaikki vaatimamme toimenpiteet (rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt, tautitestaukset, steriloinnin/kastroinnin jne) Onevet-klinikalle heidän laskuttaessa meitä suoraan. Lisäksi korvaamme eläinsuojelijoille matkakustannukset heidän kuljettaessaan adoptoituja koiria Onevetiin tai Cosobaan ja muut tarpeelliset kulut, joita heille aiheutuu adoptiotoiminnan yhteydessä. Suoraan eläinsuojelijoille emme yleisesti maksa itse koirista mitään, sillä se ei ole rescuetoiminnan arvojen mukaista. Poikkeuksina kustannamme ajoittain tietyn koiran sovittuja kuluja esim. kampanjakeräysten yhteydessä, joista eläinsuojelijat toimittavat meille kuitit ja selvityksen rahojen käytöstä.

Rosiorin koirien kohdalla olemme noudattaneet samoja sääntöjä kuin kaikkien muidenkin yhteistyökumppaneiden kohdalla. Valitettavasti Cornelia, yhdessä hänen saksalaisen yhdistyksensä Huldan kanssa asetti vastikään koiriensa adoptio-ohjelmaan ottamisen ehdoksi sen, että yhdistys/henkilö jonka kautta heidän koiransa adoptoidaan, myös ottaa vastuulleen ne kulut jotka ovat kertyneet koiran ylläpidosta One Rescue Associationin tarhalla. Ottaen huomioon, että monen koiran kohdalla puhutaan kuluista, jotka ovat kertyneet kuukausien ja jopa vuosien ajalta, emme yksinkertaisesti pysty vastaamaan tähän vaatimukseen. Se nostaisi Rosiorin koirien kulukorvausta huomattavasti, asettaisi Rosiorin koirat erilaiseen asemaan kuin muut ohjelmamme koirat, ja kyseenalaistaisi arvomaailmaamme kulujen korvaamisen ja eläimestä maksamisen välillä.

Näin ollen, Cornelian ja Hulda-yhdistyksen esittämästä toiveesta, joudumme lopettamaan adoptioyhteistyön koskien Rosiorin koiria. Olemme surullisia päätöksestä nimenomaan koirien vuoksi, sillä yhteistyön lopettaminen ei ratkaise niiden kodittomuutta eikä edesauta Huldan taloudellisen tilanteen muuttumista, mutta kunnioitamme Cornelian ja Huldan päätöstä asiassa. Rosiori De Veden vuodesta 2015 jatkunut massasterilointiprojekti tulee jatkumaan ennallaan ja yhteistyössä Cornelian kanssa.

 

Salla Honkapää
Toiminnanjohtaja
Rescueyhdistys Kulkurit ry

Lisätietoja:
Salla Honkapää
puh. 040 755 6081
salla.honkapaa@kulkurit.fi

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.