Päivitetty 25.01.2019

Kodin saanut koira: SONERA


Syntymäaika: 2009-2010
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
21.10.2018
Romanian kaduilla elävistä kodittomista koirista suuri osa päätyy kunnallisille tarhoille. Kunnallisia tarhoja on monenlaisia ja niiden elinolosuhteet vaihtelevat. Yhteistä niillä on se, että ne ovat aivan liian täynnä koiria joilla on äärimmäisen pienet mahdollisuudet selvitä sieltä ulos hengissä. Odain tarha on yksi siisteimmistä kunnallisista tarhoista. Siellä koirista pidetään edes vähän huolta ja niitä kohdellaan suurimmaksi osaksi lempeästi. Vaikka tarhalla asuu lähes 500 koiraa, on ilmapiiri tarhalla yllättävän rauhallinen. Odaita johtaa muista kunnallisista poiketen hyväsydäminen nainen, joka todella välittää koirista. Niinpä hän aina mahdollisuuksien mukaan pyytää paikallisia eläinsuojelijoita ottamaan tarhalta koiria ja tarjoamaan niitä adoptioon, jotta ne saisivat mahdollisuuden parempaan elämään.

Tammikuussa 2016 Kulkurien yhteistyökumppani Carmen Mandescu pääsi pitkästä aikaa käymään Odain tarhalla. Satojen koirien joukosta mukaan valikoitui muutama onnekas, jotka syystä tai toisesta kiinnittivät vierailijoiden huomion. Yksi näistä onnekkaista oli pieni ja pullea Sonera. Se pääsi Carmenin mukana pois kunnalliselta tarhalta ensin Glinan tarhalle ja sieltä keväällä 2018 uudelle Carpen tarhalle, jossa Sonera nyt odottelee sitä omaa kotiaan.

Vuodet tarhoilla eivät ole lannistaneet pientä Soneraa lainkaan. Sen olemuksesta näkee, ettei elämä ole aina kohdellut sitä kovin lempeästi. Siitä huolimatta Sonera on äärettömän avoin, ystävällinen ja tasapainoinen koira. Se on kuin pieni lämmittävä aurinko pakattuna hymyilevään koiraan ja heiluvaan häntään. Sonera rakastaa ihmisiä huolimatta siitä, ovatko nämä tuttuja vai tuntemattomia. Se pomppii innokkaasti ihmisen luokse heti vieraiden saapuessa ja parkkeeraa sitten itsensä mahdollisimman lähelle rapsutuksia saadakseen. Jos rapsutukset loppuvat heittäytyy Sonera dramaattisesti ihmistä vasten kuin varmistaen, ettei toinen vain ole menossa mihinkään. Namit ja ruoka kiinnostavat Soneraa kovasti ja se on aina valmis tekemään mitä tahansa saadakseen herkkuja. Monesti innostuessaan se alkaa kuitenkin höseltää niin, ettei keskittymisestä oikein tule mitään. Sonera onkin sellainen hassunhauska muori, joka touhottaa ympäriinsä tärkeänä ja unohtaa sitten kesken matkan mihin oli menossa.

Sonera on tarhalla jakanut häkkinsä muiden narttujen kanssa ongelmitta ja tuleekin hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se on nopea oppimaan ja osaa jo esimerkiksi kulkea nätisti hihnassa parin harjoituskerran jälkeen.

Soneran vasemmassa etujalassa on vanha murtuma, minkä seurauksena se ontuu. Jalka on kuvattu ja eläinlääkärin mukaan murtuma on jo niin vanha, että sitä on vaikea lähteä korjaamaan. Murtuma ei kuitenkaan eläinlääkärin arvion ja Soneran käytöksen perusteella tunnu aiheuttavan kipua, vaan on lähinnä mekaaninen vaiva minkä johdosta Sonera käyttää tassua normaalista poiketen. Jalkaa ei siis nykytiedoilla kannata operoida. Soneralla on myös naamassa ja selässään vanhoja arpia, joita rankka elämä on jättänyt jälkeensä. Sillä on pieni napatyrä, jota ei ainakaan toistaiseksi tarvitse operoida. Soneran etuhampaat ovat käytännössä kuluneet kokonaan pois.

Sonera on noin 40 cm korkea ja painaa noin 14 kiloa. Se on tällä hetkellä hieman pulleassa kunnossa.

25.1.2019
Onnekas Sonera on matkannut oman perheensä luokse. Onnea koko perheelle!

7.12.2018
Soneran elämä ei ole ollut helppo. Se on kokenut paljon ja eletty elämä näkyy sen ulkomuodossa. Tästä huolimatta se oikea perhe on huomannut sen. Pian Soneraa odottaa elämänsä onnellisin päivä, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

21.10.2018
Syyssateet ovat saapuneet Romaniaan. Illat pimenevät ja pian tarhalle yltävät talven lumi ja viimat. Kaiken tämän keskellä elää pieni Sonera, joka valaisee kaiken ympärillään. Soneran huikeaa luonnetta on mahdoton kuvailla. Jokainen Soneran tavannut on ollut aivan myyty. Se on aina yhtä iloinen ja vastaanottaa kaikki ihmiset ikään ja sukupuoleen katsomatta häntä villisti heiluen. Se rakastaa huomiota, läheisyyttä ja herkkuja ja haluaa aina olla kaikessa mukana. Kärttyinen häkkitoverikaan ei Soneraa hetkauta, vaan se suhtautuu lempeän ystävällisesti myös kaikkiin nelijalkaisiin ystäviin. Sonera on yksinkertaisesti täysin valmis kotikoira. Se on avoin, reipas ja kiltti ja  suurimman osan ajasta täysi höpsö.

3.8.2018
Sonera on niin valmis kotikoira, että tuntuu käsittämättömältä että se on elänyt vuosia tarhalla. Se on kiltti, tasapainoinen, iloinen ja aina reippaana mukana vei ihminen sitä mihin tahansa. Sonera rakastaa ihmisiä ja on ensimmäisenä pyytämässä rapsutuksia kun häkkiin menee. Vaikka se ei ole koskaan harjoitellut hihnalenkkejä se lähtee iloisesti mukaan elämänsä ensimmäiselle lenkille. Se kulkee nätisti ihmisen mukana ja on innoissaan kaikista uusista hajuista ja näkymistä. Ystävällisen ja lempeän puolensa lisäksi siinä on hassutteleva tomera puoli, jonka johdosta Soneran seurassa on vaikea olla huonolla tuulella. Sitä eivät ikävämpi menneisyys ja pieni ontuminen haittaa. Nyt puuttuu enää koti joka näkisi näiden kolhujen takana piilevän täydellisen aurinkoisen persoonan.

19.6.2018
Herttainen Sonera oli aktiivejamme vastassa toukokuun lopussa, kun he vierailivat Carpen tuoreella tarhalla. Vaikka vieraat saivatkin sen alkuun hämmentymään palautui Sonera hyvin äkkiä omaksi iloiseksi itsekseen. Niinpä se alkoi touhottaa tomerana vieraan luota toiselle herkkujen ja rapsutuksien toivossa. Aktiivimme kuvailivat Soneraa hurmaavaksi koiraksi, joka näyttää välillä melkein hymyilevän. Sonera on iloinen ja ystävällinen ja täysin valmis omaan kotiin.

18.4.2018
Lisätty herttaiselle Soneralle kuvia huhtikuulta. Sonera on ottanut kevään vastaan itselleen tyypillisesti, eli loputtoman iloisena ja positiivisena. Vanhat kolhut eivät sen menoa hidasta, vaan Sonera on aina ensimmäisenä paikalla ja sylissä kun häkkiin tulee vieraita.

2.4.2018
Sonera aloitti kodin etsinnän Kulkurien sivuilla.

__________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Sonera saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sonera on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

3

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.