Päivitetty 22.10.2018

Kotia etsivä koira: DANIA


Syntymäaika: 4/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
22.10.2018

One Rescue Association yhdistykseen kuuluvaa Cosoban tarhaa ylläpitää eläinlääkäri Adina Vladutin miehensä Dragosin kanssa. Tarhalla asuu vaihtelevasti noin 350 koiraa, jotka odottavat oman kodin löytymistä.  Muun muassa ei-toivottuja pentuja hylätään tarhan läheisyyteen ja tuodaan tarhalle jatkuvasti.

Paikallinen mies oli löytänyt Danian kadulta ja vienyt OneVet klinikalle, josta hän pääsi etsimään omaa kotiaan nykyiselle asuinpaikalleen Cosobaan. Luonteeltaan Dania on varsin hyväluonteinen, leikkisä ja muutenkin aktiivinen, menevä, jopa jokseenkin riehakas pentukoira. Hän viihtyy sylissä kuten kuvista näkyy, rakastaa myös rapsutuksia ja rauhottuu huomiota saadessaan. Dania tulee toimeen muiden koirien kanssa ja nuoren ikänsä ansiosta voisi sopeutua myös muihin eläimiin osaavassa kodissa.

Dania on tällä hetkellä arviolta 6 kuukauden ikäinen ja säkäkorkeus hänellä on n. 35cm ja painoa n. 7 kiloa. Hänen odotetaan kasvavan keskikokoiseksi. Tämä pentu soveltuu tarhakäytöksen puolesta monenlaiseen kotiin, sillä hänen ei ole kuultu haukkuvan ja avoimen luonteensa ansiosta Dania voisi sopia hieman vilkkaammallekin asuinalueelle.

Päivitykset
22.10.2018

Dania aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_____________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Dania kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Dania saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dania on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Saimin yhteyshenkilö: Mariia Nikkonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.