Päivitetty 13.02.2020

Kodin saanut koira: NECK


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 22.12.19)
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Neck on tuotu kylällä asuvan naisen toimesta tarhalle kesällä 2019. Neckin elämä ennen tarhalle tuloa on ollut kovaa. Neck on elänyt lyhyessä ketjussa ulkona. Panta oli syöpynyt pahasti kaulaan ja pojan kaulaa onkin hoidettu tarhalle tulosta saakka. Nyt kaulasta enää hädin tuskin huomaa kovan elämän jälkiä.

Taustastaan huolimatta Neck on reipas, rohkea, kiltti, ystävällinen ja sosiaalinen koira.  On jotenkin ihan uskomatonta, miten hän luottaa ihmiseen, vaikka hänelle on annettu varmasti menneisyydessä useita syitä olla luottamatta. Neck käyttää hampaitaan leikkiäkseen, ottaa ikään kuin kättä suuhunsa kuin lelua, mutta ei kovaa, ei satuta. Neckillä on töpöhäntä. Neck ei hauku joukossa mitenkään erityisen paljon, joten hän voisi sopia myös kerrostaloon, kunhan saa riittävästi aktiviteetteja. Neck sopisi perheeseen, jossa hän saisi tekemistä ja saisi purkaa yhteiseen tekemiseen energiaansa. Hänestä saisi kivan lenkkikaverin, joka toisaalta nauttisi myös huomiosta ja rapsutuksista kotisohvalla.

Neck on kooltaan arviolta 55 cm/22 kg.

Päivitykset
13.2.2020
Neck on saanut ikioman kodin, hänet on adoptoitu Saksaan.

22.12.2019
Neck on siirretty asumaan paddockiin omaan rauhaan, koska se oli stressaantunut isossa koiraporukassa pihalla asuessaan. Stressaantuneena se oli näykkinyt ihmisiä, kun sitä oli otettu kiinni. Nyt, kun Neck asuu omassa rauhassa, se voi paremmin. Neck ottaakin vierailevat aktiivit vastaan ystävällisesti ja reippaasti.  Neck hyppii iloisena ihmisiä vasten ja haluaa herkkuja. Neck on myös asunut kaksin ystävällisen tyttökoiran kanssa ja se sujui hyvin.

Neck voisikin hyötyä reippaasta tyttökaverista uudessa perheessä, mutta nauttisi varmasti ainoanakin silmäteränä olemisesta. Neck on energinen koira ja tarvitsisikin tulevassa perheessä riittävästi mielekästä puuhaa, johon purkaa energiaansa. Tulevan perheen on myös hyvä ottaa huomioon, että Neckin kanssa käsittelyä on hyvä harjoitella lempeästi ja Neckin tahdissa.

2.10.2019
Aktiivit tapaavat reippaan ja iloisen Neckin sisäpihalla isossa koiraporukassa.  Neck on leikkisällä tuulella ja alkaakin hammastella Adinan housuja ja vetää tätä kevyesti hampaillaan housuista kutsuen leikkiin. Kun Adinasta ei saa leikkikaveria, Neck vaihtaa leikkikaverikseen erään pihan koirista. Leikkiminen on mukavaa ja reilua kummankin koiran puolelta. Neck kommunikoi taitavasti toisten koirien kanssa ja voisikin siten sopia myös perheeseen, jossa olisi koirakaveri odottelemassa. Neckin kaula ei näytä pahalta, karvaa on kasvanut jonkin verran takaisin.

15.9.2019
Lisätty video ja kuvia.

10.9.2019
Neck tuli mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotiaan.

________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Neck saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Chipi Neck mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.