Päivitetty 25.03.2019

Kodin saanut koira: NERITA


Syntymäaika: 2011-2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

11.10.2018

Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5h ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee  hänen johtamansa Happy Dogs Moreni –   löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuva pääosin häkkejään yksin, ja niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien. Kaikkia koiria on mahdollisuus testata kissojen ja lasten kanssa. Nerita on yksi niistä onnekkaista koirista, jotka pelastettiin rankkureilta syksyllä 2013, kun Romaniassa kulkukoiraviha oli pahimmillaan ja kymmeniä tuhansia koiria tapettiin “tappolain” turvin. Tästä lähtien Nerita on asuttanut Happy dogs Morenin tarhaa.

Aktiivimme tapasivat Neritan ensikerran maaliskuun 2018 vierailullaan ja rakastuivat tyttöön oitis. Nerita ottaa ihmiset vastaan lämmöllä ja luottavaisesti häntä puolelta toiselle vispaten. Aktiivimme kuvailivat Neritaa sanoin ” ennakkoluuloton, avoin ja tasapainoinen”. Nerita osaa kuitenkin ottaa huomion vastaan  hyvätapaisen rauhallisesti, eikä intoudu valtoimenaan riehumaan, vaikka vierailijoiden rapsutukset harvinaista herkkua ovatkin. Nerita asuttaa häkkiään yksin, sillä tarhan työntekijöiden mukaan se ei välttämättä tule muiden koirien kanssa toimeen. Nerita onkin selkeästi ihmisen koira ja luultavasti nauttisikin eniten saadessaan omistajaltaan jakamattoman huomion ja sohvapaikan omistajan kyljestä kiinni.

Neritan kaltainen kultainen tyttö ansaitsisi päästä tutustumaan maailmaan oman ihmisen kanssa ja nauttimaan loputtomasta määrästä rapsutuksia.

Kooltaan Nerita on noin 45cm korkea ja painaa noin 17 kg.

Päivitykset

23.3.2019

Nerita lensi tänään pitkän odotuksen jälkeen ikioman ihmisensä luo. Onnea ja pitkää yhteistä taivalta, Nerita ja perhe!

13.1.2019

Ihana Nerita on varattu tänään omaan kotiinsa!

11.10.2018

Nerita ilahtuu silminnähden saadessaan vierailijoita. Se tulee mutkattomasti ihmisen luo ja retkahtaa selälleen maharapsutusten toivossa. Nerita ei ujostele tarhaolosuhteissa vieraita ihmisiä, vaan on rennosti ihmisen läheisyydessä ja vaikuttaa tasapainoiselta ja avoimelta koiralta. Toisten koirien kanssa Nerita ei kuitenkaan edelleenkään viihdy ja sille etsitäänkin kotia ainoana koirana. Neritasta saa varmasti uskollisen kumppanin sekä pitkille kävelyille, että sohvalle viltin alle makoilemaan syysiltojen seuralaiseksi.

25.3.2018

Lisätty Neritasta uusi video.

11.3.2018

Nerita aloitti kodin etsimisen kulkureiden sivuilla.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nerita saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nerita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maiju Lanki

Publiée par Anda Popescu sur Dimanche 25 mars 2018

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.