Päivitetty 20.11.2018

Kodin saanut koira: SANSSA


Syntymäaika: 9/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa ( Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

13.3.2018

Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee hänen johtamansa Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuvat pääosin häkeissään yksin. Niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien. Kaikkia tarhalla asuvia koiria on mahdollisuus testata kissojen ja lasten kanssa

Sanssa on nuori ja energinen koira, jonka Anda löysi kadulta pahoin nälkiintyneenä.  Se oli syyhyn vaivaama ja lähes kalju, sekä niin aliravittu ja nälkäinen, että söi muovipussia missä oli joskus ollut ruokaa sisällä. Nyt Sanssa on asunut Happy Dogs Morenin tarhalla noin vuoden ja on upea ilmestys. Vieraat se ottaa vastaan innoissaan turkki hulmuten  ja huomiota saadessaan on onnensa kukkuloilla. Aktiivimme, jotka Sanssan tapasivat, kuvailevat sen olevan mutkaton ja ystävällinen kaikkien kaveri. Sanssa on nuori ja aktiivinen koira, joka tulee tarvitsemaan riittävästi liikuntaa pysyäkseen onnellisena. Lisäksi se varmasti nauttisi saadessaan kanavoida energiaansa jonkin harrastuksen parissa. Sanssasta on varmasti moneen tekemiseen ja sopisi luultavasti sekä ainoaksi koiraksi, että toisen, vaikkapa vanhemman uroksen kaveriksi.

Tarhalla Sanssa haukkuu jonkin verran mutta ei ole mikään tyhjän räksyttäjä. Sanssa on taustastaan johtuen kovin perso ruualle ja tulevan kotiehdokkaan tuleekin tiedostaa, että koira voi olla hyvin ahne ja taipuvainen esimerkisi ruuan varasteluun tilaisuuden tullen. Tulevan kodin tulisi myös varautua, että pahimmillaan ruokaa kohtaan voi liittyä resurssiaggressiivisuutta etenkin kotiutumisvaiheessa, ja kodin olisi hyvä opiskella tästä asiasta hieman etukäteen. Mahdollinen ruokastressi varmasti helpottaa, kun Sanssa ymmärtää, ettei ruoka lopu enää, eikä se joudu enää näkemään nälkää.

Sanssa on noin 50cm korkea ja painoa sillä on noin 20-22kg.

Päivitykset

20.11.2018

Sanssa on saanut oman kodin Saksasta.

10.10.2018

Aktiivimme tapasivat valloittavan Sanssan syyskuisella reissullaan. Tyttö on aivan mahdottoman ihana energiapakkaus! Vieraita saadessaan tyttö tulee suoraan syliin häntä vimmatusti vispaten ja heittäytyy onnellisen hölmö ilme kasvoillaan selälleen ottamaan vastaan maharapsutuksia. Sanssa hyppelehtii tarhan pihalla innoissaan ja näyttääkin tulevan erinomaisesti toimeen myös kaikkien koirien kanssa. Se pyytää koiria kanssaan leikkiin ja muut koirat lähtevätkin mukaan Sanssan taidokkaisiin leikkiinkutsuihin. Sanssalla riittää virtaa siihen malliin, että pelkäksi sohvaperunaksi tästä tytöstä tuskin on, vaan se nauttisi varmasti monenlaisesta tekemisestä, olisipa se sitten pitkiä metsäretkiä tai jokin mukava harrastus. Sanssan turkki vaatisi säännöllistä hoitoa ja onkin tarhalla päässyt takkuuntumaan ikävästi. Kuinka upea näky Sanssa olisikaan puhtaassa, huolletussa turkissaan oman kotinsa silmäteränä.

13.3.2018

Sanssa aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sanssa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sanssa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.