Päivitetty 19.07.2021

Kodin saanut koira: NERONE (nyk. Nero)


Syntymäaika: 01/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
3.5.2021

Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista ja hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen.

Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.  Carpen tarhaa rakennettiin suureksi osaksi lahjoitusvaroin ja varainkeruu- ja rakennusprojekti saatiin virallisesti päätökseen elokuussa 2019.

Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Tarhalla keskitytään entistä enemmän inhimillisiin elinoloihin ja esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen oli tavoitteena panostaa erityisen paljon. Tarhalla asuu nyt koirien lisäksi ympärivuotisesti romanialainen pariskunta, joka pitää koirista tarhalla hyvää huolta päivittäin.

Carmen löysi Neronen elokuussa 2020 Mitrenin kaupungista, jossa Carmen tekee sterilointityötä. Carmen otti Neronen mukaansa Carpen tarhalle. Nerone vaikuttaa suhtautuvan ystävällisesti niin muihin koiriin kuin ihmisiinkin. Nerone on tarhalla myös eloisan energinen ja tervehtii ihmisiä hyppimällä vasten – yrittäen näin saada hellyyttä ja leikkikaveria. Nerone on myös onnistunut saamaan häkkinsä oven auki – mutta tehtyään pienen lenkin Nerone palasi takaisin. Nerone haukkuu jonkin verran tarhalla, mikä on hyvä tulevan kodin huomioida.

Nerone on syntynyt arviolta vuoden 2020 alussa ja kokoa pojalta löytyy  n. 47 cm / 15 kg.

Päivitykset
10.7.2021
Nerone tassutteli tänään Suomeen ja ikiomaan kotiinsa, jossa häntä odotti myös koirasisko. Onnea ja iloa yhteiseen elämäänne, Nero ja perhe! <3
15.6.2021
Eipä onnekas Nerone tiedä, että se sai juuri nimensä eteen kirjaimet “VARATTU KOIRA”. Se ei myöskään vielä tiedä, mitä nuo sanat tarkoittavat, mutta pian se selviää sillekin. Nerone on nimittäin matkalla omaan kotiin!
3.5.2021
Veikeä Nerone aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nerone saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nerone on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Neronen yhteyshenkilönä toimii Maiju Lanki.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.