Päivitetty 11.07.2021

Kodin saanut koira: HYRKI


Syntymäaika: 2016 - 2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
7.10.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Romaniasta eivät kodittomat koirat kovin äkkiä lopu, ja Cosoban tarhallekin päätyy jatkuvasti uusia koiria. Tarhan klinikalla järjestetään Kulkurien tukemia sterilointipäiviä, jolloin vähävaraisilla paikallisilla on mahdollisuus tuoda koiransa steriloitavaksi tai kastroitavaksi. Koirien lisääntymisen estämisellä on tarkoitus vähentää ei-toivottuja pentueita, ja näin myös uusien kodittomien koirien ilmaantumista alueelle. Tällaisen sterilointipäivän seurauksena myös Hyrki päätyi tarhalle. Joku ihminen oli napannut läheisellä pellolla yksinään vaeltelevan Hyrkin haltuunsa, tuonut sterilointipäivään ja pyytänyt Adinaa huolehtimaan tästä. Ja Adinahan huolehtii. Hyrki on noin 3 – 4 vuotias uros, jossa arvellaan ulkonäön perusteella olevan huskyverta. Perimästä ei ole mitään varmuutta, mutta tämä mahdollisuus on hyvä ottaa huomioon. Reipas Hyrki on mukava poika, se on ystävällinen ja avoin sekä ihmisiä, että toisia koiria kohtaan. Hyrki haukkuu jonkin verran tarhalla, mikä onkin tarhaympäristössä aivan normaalia. Hyvä kuitenkin huomioida, että haukkumista voi esiintyä myös kotioloissa.

Hyrki etsii rakastavaa ja reipasta kotia, jossa voisi olla koirakaveri entuudestaan, erityisesti narttukaveri voisi olla Hyrkin mieleen. Hyrki sopinee kuitenkin elämään ainoanakin koirana. Hyrki luovutetaan kotiin, jossa ollaan valmiita sitoutumaan koiralähtöiseen koirankäsittelyyn, sekä tarjoamaan Hyrkille sen kaipaamaa aktiviteettia ja runsaasti reipasta liikuntaa.

Hyrki on noin 55 cm korkea ja painaa 22 kiloa.

Päivitykset:

10.7.2021

Kuuma heinäkuun lauantai oli Hyrkille sen tähän astisen elämän paras päivä. Hyrki matkusti pitkän matkan Romaniasta Suomeen ja tapasi häntä heiluen oman perheensä. Onnea Hyrki ja perhe <3

25.4.2021

Vihdoin hellyyttävä nallekarhu Hyrki huomattiin. Nyt sen nimen edessä komeilee teksti Varattu, Hyrkiä odottaa ikioma koti Suomessa <3

19.1.2021

Hyrkin profiiliin päivitetty uusia kuvia ja talvinen hepulivideo.

7.10.2020
Hyrki pääsi adoptio-ohjelmaan ja etsii ikiomaa ihmistään ja kotiaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hyrki saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hyrki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa