Päivitetty 11.09.2017

Enkelikoira: NIMO


Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
kastroidaan


Perustiedot

Romaniassa elää valtava määrä kodittomia koiria. Niitä on pelloilla, kadunvarsilla ja ennen kaikkea lähellä ihmisasutusta, sillä harva niistä pärjää omillaan ilman ihmistä. Suuri osa näistä koirista päätyy rankkureiden toimesta kunnallisille koiratarhoille, joiden kurjista oloista niillä on häviävän pieni mahdollisuus selvitä ulos hengissä. Pientä osaa kohtaa onni ja ne päätyvät rankkureiden sijaan eläinsuojelijoiden ylläpitämille tarhoille turvaan. Näin kävi Nimollekin, kun se sattui kaduilla kulkiessaan törmäämään Kulkurien yhteistyökumppaneihin Alina ja Anda Murguun noin vuosi sitten. Nimo pääsi naisten ylläpitämälle Suflete Dragin tarhalle Jilavaan. Nyt se on muuttanut Suflete Dragin uudelle tarhalle Sintestiin, josta käsin se voi nyt aloittaa oman loppuelämän kotinsa etsimisen.

Nimo on kaikin puolin tyypillinen romanialainen koditon koira. Se ei ulkonäöllisesti ole mitenkään erityisen huomiota herättävä, se on keskikokoinen ja kaikin puolin terve nuori koira. Elämä kadulla on tehnyt siitä hieman varovaisen ja alkuun Nimo olikin tarhalla hieman ujo. Hiljalleen se on huomannut, että tarhalla pyörivät ihmiset ovatkin melko mukavia ja nyt se on uskaltautunut jo olemaan oma iloinen itsensä. Nimo tulee häkkikavereistaan ensimmäisenä tutkimaan häkkiin saapuvia vieraita. Se pyörii ihmisten ympärillä ja tulee uteliaasti haistelemaan, mutta rapsutukset vielä hieman jännittävät sitä. Namit kyllä kelpaavat Nimolle ja niillä se on helppo houkutella lähemmäs. Tutuille ihmisille se on kiltti ja sosiaalinen, ja kuten suurin osa tarhoilla elävistä koirista, se pääsee varmasti kotioloissa todella nopeasti eroon jäljellä olevasta ujoudesta. Nimo on tarhalla iloinen ja positiivinen persoona, joka touhuilee mielellään mukana aina kun jotakin tapahtuu. Se tulee hienosti toimeen häkkikaveriensa kanssa.

Nimo on noin 50 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa.

11.9.2017
Toisinaan elämä ei ole kaikille lempeä. Kultainen Nimo eli lyhyen elämänsä tarhalla saamatta koskaan tietää, miltä tuntuu ikioma koti ja ihminen, jonka kainaloon käpertyä sateisen metsälenkin jälkeen. Nimo on eilen lähtenyt tarhalta parempaan paikkaan, jossa sillä ei enää koskaan ole kylmä tai nälkä.

3.9.2017
Suloinen Nimo sen kuin odottaa. Kuukaudet kuluvat, mutta sen iloinen persoona ei muutu miksikään. Edelleen vieraita saadessaan Nimo silminnähden innostuu. Se alkaa häärätä ympäri häkkiä häntä villisti viuhtoen ja naama leveällä virneellä. Ihmisten lähestyminen vielä jännittää sitä, mutta huomio ja herkut kiinnostavat kovasti. Niinpä Nimo käy varovaisesti nuuhkimassa tulijoita ja lipaisee ohi mennessään varovasti kurotettuja sormenpäitä. Huolimatta tarhalla vietetystä ajasta Nimo on edelleen äärettömän kultainen ja ystävällinen. Olisi hienoa jos vihdoin joku huomaisi sen ja tarjoaisi sille mahdollisuuden elämään rakastettuna kotikoirana. Ujoudestaan huolimatta Nimo on leikkisä ja iloinen ja reipastuukin varmasti kotioloissa nopeasti. Nimo tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa.

27.2.2017
Aktiivimme vierailivat Sintestin tarhalla jälleen helmikuussa. Suuret lumimäärät ja pakkaset ovat vaivanneet tänä talvena koko Bukarestia ja myös Sintestin tarhalla on tehty kovasti töitä, jotta koirilla olisi edes hieman helpompi selvitä rankan talven yli. Sympaattinen Nimo odottelee edelleen tarhalla ikiomaa kotiaan. Se on jo yli vuoden asunut samassa häkissä samojen arkojen koirien kanssa. Ei siis ole ihme, ettei se juurikaan ole sosiaalistunut tai reipastunut tarhalla ollessaan. Ihmiset ovat Nimon mielestä edelleen melkoisen jännittäviä olentoja. Jännityksestään huolimatta Nimo on äärettömän ystävällinen ja sen häntä heiluukin koko ajan sen tarkkaillessa tulijoita kauempaa. Namit Nimo rohkaistuu hakemaan vieraiden kädestä, mutta muuten se on vielä kovin säikky. Tulevan kodin onkin tärkeää olla rauhallinen ja kärsivällinen. Suloinen Nimo ansaitsisi jo kovin oman mahdollisuutensa päästä harjoittelemaan kotikoiran elämää ja oppimaan, että läheisyys onkin oikeasti aika mahtava asia.

Lisätty Nimolle myös tuore video helmikuulta.

20.11.2016
Suloinen Nimo odottelee edelleen Sintestissä omaa kotiaan. Stressaavat tarhaolot eivät ole auttaneet sen arkuuteen lainkaan, vaan Nimo otti jälleen marraskuussa aktiivimme vastaan ujostellen. Tutun ihmisen läsnäolo sai kuitenkin esiin Nimon tutun hymyn ja namien avulla se uskaltautui hetken kuluttua tapaamaan myös uusia tuttavuuksia. Nimo tarvitsee sitoutuneen ja kärsivällisen kodin, joka on valmis panostamaan sen epävarmuuksien voittamiseen. Ujouden alla piilee Nimon iloinen ja ystävällinen luonne, joka oikeassa kodissa pääsee varmasti oikeuksiinsa.

Lisätty Nimolle myös kaksi videota marraskuulta.

14.7.2016
Nimon sisko Ninni on lähtenyt omaan kotiin Ranskaan. Yksin jääminen on selvästi hämmentänyt Nimoa, joka oli heinäkuussa aktiivimme tavatessaan aiempaa ujompi. Vieraiden tullessa häkkiin se oli kovin innoissaan ja esitteli vieraille omaa onnellista hymyään. Tämän jälkeen se kuitenkin hävisi hetkeksi koppiinsa hakemaan rohkeutta ja tuli takaisin ulos vasta, kun sille tuttu ihminen kävi se sieltä hakemassa. Nimo on kiltti ja ystävällinen ja se mieluummin alistuu ihmiselle. Nyt se tarvitsisikin vain oman turvallisen kodin, jossa se saisi rauhassa kerätä itseluottamusta. Reipas koirakaveri olisi varmasti Nimon mieleen myös kotona.

15.5.2016
Aktiivimme tapasivat myös komean Nimon toukokuun reissullaan. Alkuun ryhmä vieraita ihmisiä hieman jännittää sitä. Nameilla Nimo kuitenkin rohkaistuu nopeasti ja tuleekin tutustumaan tulijoihin ujon varovasti. Se haluaisi ihan selvästi olla ihmisten lähellä, mutta ujous vie vielä voiton eikä Nimo uskalla täysin rentoutua ja heittäytyä nauttimaan saamastaan huomiosta. Nimo on tarhalla hyvin kiltti ja herttainen.

24.3.2016
Saimme Nimosta heti tuoreita päivityksiä, kun aktiivimme vierailivat Sintestissä maaliskuussa. Nimo toivotti vieraat ihmiset tervetulleiksi häntä heiluen, mutta ujosteli sen verran, ettei heti antanut näiden koskea itseensä. Se kuitenkin kiehnäsi aivan vieraiden lähellä ja lopulta se ei enää malttanut pysyä poissa. Niinpä vieraamme saivat rapsutella Nimoa ja voi miten onnessaan poika siitä olikaan. Se hyöri ja pyöri ja lopulta intoutui jakelemaan rapsuttajilleen pusujakin. Nimo on aktiiviemme mukaan äärimmäisen kiltti ja herttainen nuori mies, jonka charmia sen pieni ujous vain lisää.

Nimo jakaa tällä hetkellä häkkinsä mahdollisen siskonsa Ninnin kanssa.

 

 

_____________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nimo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nimo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.