Päivitetty 29.10.2019

Kodin saanut koira: NOAH (nyk. Mateo)


Syntymäaika: 4/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
ei kastroitu

26.8.2019
Perustiedot ja tausta

One Rescue Associationin tarha sijaitsee Romaniassa, Cosobassa ja siellä majaa pitää noin 350 koditonta koiraa, joista huolehtii Dr. Adina henkilökuntansa kanssa. Yksi heistä on myös eläinlääkärinä toimiva Andra. Paikallinen perhe toi Noahin emon ilmaiseen sterilointiin ja pyysi Adinaa ottamaan jo syntyneen pentueen. Noah, Namu, Neva ja Natta etsivät nyt rakastavaa, parasta mahdollista kotia Suomesta.

Noah on syntynyt arviolta huhtikuussa sen ollen nyt noin neljän  kuukauden ikäinen. Noah on neljän pennun katraan rauhallisin, mutta ei kuitenkaan erityisen ujo. Noah on avoin, iloinen ja utelias, normaali pentu siis. Noah painaa nyt noin 10kg ollen pentueen kookkain. Noah tulee olemaan isohko keskikokoinen koira.

Noah etsii omaa kotia, jossa koira saa sopivissa määrin liikuntaa, koulutusta, yhdessä puuhaamista ja koiramaista elämää.

Päivitykset

19.10.2019

Suloinen Noah, uudelta nimeltään Mateo aloitti uuden elämän rakastettuna perheenjäsenenä.

1.9.2019

Onnekas Noah on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.

26.8.2019
Noah aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Noah tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista.  Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Noah saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Noah on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Noahin yhteyshenkilö on Mari Tammenkoski

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.