Kotia etsivä koira: OIVA (Honey team)

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
11.03.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan

Honey teamin pennut asustelevat tällä hetkellä Cosoban tarhalla ja ovat Ioanan hyvässä hoivassa. Pentue löytyi marraskuun alussa koiratarhan porttien edestä pahvilaatikossa ilman emoa. Voit mahdollisesti muistaa kyseiset pennut joulukuulta kun heidän hoitoon kerättiin varoja Ole toivo -keräyksessä. Honey teamin pentujen ja monien heidän kaltaistensa vuoksi Kulkurien toiminnassa steriloinnit kohdemaassa ovat niin tärkeitä, jotta jonain päivänä pentuja ei enää syntyisi niin paljon kodittomiksi. Vain osaa kodittomista koirista pystytään Romaniassa auttamaan ja vain harva pääsee turvaan esimerkiksi aina täpötäydelle Cosoban tarhalle.

Pennut ovat joulukuulta kasvaneet kovasti ja pentueesta 5 pentua: Eedi, Alpi, Oiva, Sasu ja Turo, aloittavat kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Honey teamin pennut ovat hirmu söpöjä ja uteliaita, mutta tottumattomia ihmisiin. Ihmiset kovasti pentuja kuitenkin kiinnostaa ja he innostuvat nähdessään ihmisiä sekä pikkuisten hännät alkavat innostuksesta heilumaan. He keräilevät kovasti rohkeutta tervehtiäkseen vieraita pomppien ja kierrellen ympäriinsä. Pennut saattavat pikaisesti käydä tervehtimässä ja haistelemassa ihmisiä, mutta peruuttavat nopeasti liian jännittävästä tilanteesta pois.

Oiva on innokas pentu, joka pysyttelee mielellään ihmisten läheisyydessä ja käy reippaasti hakemassa nameja ihmisen kädestä. Kosketus on kuitenkin hieman jännää, mutta kunhan samalla saa namia, voi sitä hieman Oivan leuan alta rapsuttaa. Sylissä olo on Oivan mielestä myös jännää, mutta pikkuinen palautuu kokemuksesta nopeasti ja tuleekin hetken pyrähdyksen jälkeen takaisin ihmisen läheisyyteen. Ihanan Oivan voi tunnistaa hänen vaalean ruskeasta turkistaan, mustasta naamasta sekä isoista korvista.

Oivalle etsitään kotia rauhallisesta ympäristöstä, mielellään koirakokeneesta perheestä, jossa ei ole pieniä lapsia. Oiva hyötyisi varmasti myös koirakaverista, mutta mikäli asuinympäristö on riittävän rauhallinen, voisi Oivan nähdä myös ainoana koirana. Oivalla ei ole kokemusta kotikoirana olemisesta ja kaikki meille normaalit asiat ovat hänelle uusia sekä jännittäviä. Oiva tuleekin tarvitsemaan kodilta paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin kasvatusmenetelmiin.

Oivan kokoarvio on säkäkorkeudelle 50 cm ja painolle 20 kg. Oivaa ei olla vielä kastroitu, mutta se tullaan tekemään vielä ennen Suomeen matkustamista. 

Päivitykset

23.4.2024

Oiva ei toistaiseksi etsi aktiivisesti kotia huomattavan arkuuden vuoksi. Seuraamme Oivan kehittymistä ja pyrimme edistämään toimenpiteitä, joilla saisimme Oivalle lisää positiivisia, sosiaalisia kokemuksia ja mahdollisesti mallioppimista reippaammilta koirilta ja aktivoimme Oivan kodin etsinnän jos kehityssuunta muuttuu parempaa kohti.

17.08.2023

Honey teamin ihanat pennut Oiva ja Alpi lähettävät lämpimät terveiset tarhalta videoiden kera. Oiva ilahtui valtavasti kun he saivat veljensä Alpin kanssa vieraita ja Oiva hyppikin innoissaan vierasta vasten. Oiva nautti vuolaasti rapsutuksista sekä silityksistä ja tuli pyytämään niitä jopa lisää. Veljesten suurin toive olisi löytää oma koti ja elää joka päivä rakastetun perheenjäsenen elämää! <3

25.06.2023

Honey teamin pennut saivat vieraita kun muutama aktiivimme oli tarhamatkalla Romaniassa ja kävivät reissullaan tervehtimässä muun muassa Honey teamin jäseniä. Oiva otti vieraat vastaan reippaasti ja hän pysytteli koko vierailun ajan häntä heiluen aktiivien lähellä, söi nameja kädestä sekä antoi rapsuttaa poskea. Honey teamin jäsenet söivät myös kaikki sopuisasti nameja maasta ilman minkäänlaista ruoan puolustamista. Oiva oli kovin kiinnostunut vieraista ihmisistä vaikkakin jännittävän tilanteen äkilliset liikkeet ja äänet aiheuttivat välillä pientä säpsymistä. Oiva oli myös erityisen kiinnostunut vieraiden käsissä olevista kännyköistä ja kamerasta. Oivan ei kuultu haukkuvan. Oivasta on lisätty uusi video ja uusia kuvia. Missä olisikaan se Oivan loppuelämän koti?

17.05.2023

Oivasta on kasvanut jo iso poika ja hänestä on lisätty pari uutta kuvaa. Ihanaiselta Oivalta kuitenkin puuttuu se ikioma perhe, jonka kanssa hän pääsisi nauttimaan nuoren koiran elämästä. Löytyisikö sinulta paikka sydämmestä ja kainalosta Oivan kaltaiselle karvakuonolle?

13.03.2023

Tarhalta tuli terveisiä ja Honey teamin pennut ovat kasvaneet hurjasti viime näkemältä. Pennuista on lisätty uusi video sekä Oivasta uusi kuva.

11.03.2023

Oiva aloittaa sisaruksineen oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.