Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Perustiedot ja tausta
08.03.2023
Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan
Honey teamin pennut asustelevat tällä hetkellä Cosoban tarhalla ja ovat Ioanan hyvässä hoivassa. Pentue löytyi marraskuun alussa koiratarhan porttien edestä pahvilaatikossa ilman emoa. Voit mahdollisesti muistaa kyseiset pennut joulukuulta kun heidän hoitoon kerättiin varoja Ole toivo -keräyksessä. Honey teamin pentujen ja monien heidän kaltaistensa vuoksi Kulkurien toiminnassa steriloinnit kohdemaassa ovat niin tärkeitä, jotta jonain päivänä pentuja ei enää syntyisi niin paljon kodittomiksi. Vain osaa kodittomista koirista pystytään Romaniassa auttamaan ja vain harva pääsee turvaan esimerkiksi aina täpötäydelle Cosoban tarhalle.
Pennut ovat joulukuulta kasvaneet kovasti ja pentueesta 5 pentua: Eedi, Alpi, Oiva, Sasu ja Turo, aloittavat kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Honey teamin pennut ovat hirmu söpöjä ja uteliaita, mutta tottumattomia ihmisiin. Ihmiset kovasti pentuja kuitenkin kiinnostaa ja he innostuvat nähdessään ihmisiä sekä pikkuisten hännät alkavat innostuksesta heilumaan. He keräilevät kovasti rohkeutta tervehtiäkseen vieraita pomppien ja kierrellen ympäriinsä. Pennut saattavat pikaisesti käydä tervehtimässä ja haistelemassa ihmisiä, mutta peruuttavat nopeasti liian jännittävästä tilanteesta pois.
Alpi on pennuista pienin ja hänellä on muihin Honey teamin pentuihin verrattuna varsin lyhyet jalat. Tämä pikku kääpiö on kovin innoissaan ihmisistä, mutta pysyttelee kuitenkin pääosin turvaetäisyydellä. Alpi hyppii kovasti kauempana ja hän selkeästi haluaisi uskaltaa tervehtiä ihmisiä, mutta rohkeutta ei kuitenkaan ole riittävästi. Kosketus on Alpin mielestä myös liian jännää ja hänen mielestä onkin parempi ettei turhia kosketella. Missä olisi ihanan Alpin koti, jossa poika pääsisi keräämään lisää rohkeutta?
Alpille etsitään kotia rauhallisesta ympäristöstä ja koirakokeneesta perheestä, jossa ei ole pieniä lapsia. Alpille olisi myös tärkeää, että kodista löytyisi jo entuudestaan reipas ja tasapainoinen koirakaveri, joka osaisi opastaa Alpia kotikoiran tavoille. Alpilla ei ole kokemusta kotikoirana olemisesta ja kaikki meille normaalit asiat ovat hänelle uusia sekä jännittäviä. Alpi tuleekin tarvitsemaan kodilta paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin kasvatusmenetelmiin.
Pennut ovat vielä kovin pieniä, mutta tulevat luultavasti kasvamaan keskikokoisiksi tai isoiksi koiriksi. Alpin töpöjalkojen kasvua seurataan ja tutkitaan tarvittaessa.
Päivitykset
13.03.2023
Tarhalta tuli terveisiä ja Honey teamin pennut ovat kasvaneet hurjasti viime näkemältä. Pennuista on lisätty uusi video sekä Alpista uusi kuva.
08.03.2023
Alpi aloittaa sisaruksineen oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.
Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.
Mikäli Alpi tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.
Alpi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alpi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.
Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Yhteyshenkilö: Ilona Lahti-Nuuttila