Kotia etsivä koira: ALPI (Honey team)

Alpi on pieni ja hieman höpsö koira, joka on innoissaan ihmisistä, kerjäten leikkisästi nameja. Hän haluaa tehdä tuttavuutta ihmisten kanssa, vaikkakin kosketus on vielä hieman jännittävää. Alpille etsitään rauhallista kotia koirakokeneesta perheestä, joilla on jo koirakaveri opastamaan häntä kotikoiran elämään.
Syntymäaika: 10/2022
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Kokoarvio: 35 cm/12-14 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
25.06.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan

Honey teamin pennut asustelevat tällä hetkellä Cosoban tarhalla ja ovat Ioanan hyvässä hoivassa. Pentue löytyi marraskuun alussa koiratarhan porttien edestä pahvilaatikossa ilman emoa. Voit mahdollisesti muistaa kyseiset pennut joulukuulta kun heidän hoitoon kerättiin varoja Ole toivo -keräyksessä. Honey teamin pentujen ja monien heidän kaltaistensa vuoksi Kulkurien toiminnassa steriloinnit kohdemaassa ovat niin tärkeitä, jotta jonain päivänä pentuja ei enää syntyisi niin paljon kodittomiksi. Vain osaa kodittomista koirista pystytään Romaniassa auttamaan ja vain harva pääsee turvaan esimerkiksi aina täpötäydelle Cosoban tarhalle.

Pennut ovat joulukuulta kasvaneet kovasti ja pentueesta 5 pentua: Eedi, Alpi, Oiva, Sasu ja Turo, aloittavat kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Honey teamin pennut ovat hirmu söpöjä ja uteliaita, mutta tottumattomia ihmisiin. Ihmiset kovasti pentuja kuitenkin kiinnostaa ja he innostuvat nähdessään ihmisiä sekä pikkuisten hännät alkavat innostuksesta heilumaan. He keräilevät kovasti rohkeutta tervehtiäkseen vieraita pomppien ja kierrellen ympäriinsä. Pennut saattavat pikaisesti käydä tervehtimässä ja haistelemassa ihmisiä, mutta peruuttavat nopeasti liian jännittävästä tilanteesta pois.

Alpi on pennuista pienin ja hänellä on muihin Honey teamin pentuihin verrattuna varsin lyhyet jalat. Tämä pikku kääpiö on kovin innoissaan ihmisistä ja pysytteleekin mielellään ihmisen läheisyydessä kerjäämässä nameja. Alpi hyppii pieniä innostuksen hyppyjä ja hän selkeästi haluaisi tehdä lähempää tuttavuutta ihmisten kanssa. Kosketus on Alpin mielestä hieman jännää, mutta poika uskaltaa kuitenkin syödä nameja reippaasti kädestä. Missä olisi ihanan Alpin koti, jossa poika pääsisi keräämään lisää rohkeutta?

Alpille etsitään kotia rauhallisesta ympäristöstä ja koirakokeneesta perheestä, jossa ei ole pieniä lapsia. Alpille olisi myös tärkeää, että kodista löytyisi jo entuudestaan reipas ja tasapainoinen koirakaveri, joka osaisi opastaa Alpia kotikoiran tavoille. Alpilla ei ole kokemusta kotikoirana olemisesta ja kaikki meille normaalit asiat ovat hänelle uusia sekä jännittäviä. Alpi tuleekin tarvitsemaan kodilta paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin kasvatusmenetelmiin.

Alpin kokoarvio on säkäkorkeudelle 35 cm ja painolle 12-14kg. Alpia ei ole vielä kastroitu, mutta se tullaan tekemään vielä ennen Suomeen matkustamista. Alpin töpöjalkojen kasvua seurataan ja tutkitaan tarvittaessa.

Päivitykset

17.08.2023

Honey teamin ihanat pennut Oiva ja Alpi lähettävät lämpimät terveiset tarhalta videoiden kera. Alpi ilahtui valtavasti kun he saivat veljensä Oivan kanssa vieraita ja Alpi pomppikin pieniä innostumisen hypähdyksiä. Alpi jännitti vierasta ihmistä Oivaa enemmän, mutta oli kuitenkin valtavan kiinnostunut ja antoi ajan kuluessa vieraan jopa rapsuttaa häntä hieman leuan alta. Veljesten suurin toive olisi löytää oma koti ja elää joka päivä rakastetun perheenjäsenen elämää! <3

25.06.2023

Honey teamin pennut saivat vieraita kun muutama aktiivimme oli tarhamatkalla Romaniassa ja kävivät reissullaan tervehtimässä muun muassa Honey teamin jäseniä. Alpi otti vieraat vastaan odotettua reippaammin ja hän pysytteli koko vierailun ajan häntä heiluen aktiivien lähellä, haisteli käsiä ja söi nameja kädestä. Honey teamin jäsenet söivät myös kaikki sopuisasti nameja maasta ilman minkäänlaista ruoan puolustamista. Alpi oli kovin kiinnostunut vieraista ihmisistä vaikkakin jännittävän tilanteen äkilliset liikkeet ja äänet aiheuttivat välillä pientä säpsymistä. Alpin ei kuultu haukkuvan. Josko tämä pieni kääpiö pääsisi jo omaan kotiin. Alpista on lisätty uusi video ja uusia kuvia.

17.05.2023

Pieni söpöliini Alpi etsii vielä sitä ikiomaa kotia, jossa hän saisi olla rakastettu perheenjäsen. Alpista on lisätty muutama uusi kuva ja hän onkin kasvanut jälleen paljon.

13.03.2023

Tarhalta tuli terveisiä ja Honey teamin pennut ovat kasvaneet hurjasti viime näkemältä. Pennuista on lisätty uusi video sekä Alpista uusi kuva.

08.03.2023
Alpi aloittaa sisaruksineen oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Alpi saapuu Romaniasta Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alpi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Alpin kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Ilona Lahti-Nuuttila

Tutustu myös näihin: