Kodin saanut koira: IRWIN

Syntymäaika: 05/2023
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa ( One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
16.8.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Irwin on aloittanut matkan nimeltä elämä Adinan tarhalta, ja hän on tällä hetkellä vain reilu kolmen kuukauden ikäinen pieni. Hän on kasvanut pentuhäkissä, jolloin ainoat seuralaisensa ovat olleet toistakymmentä samanlaista pientä energistä sielua, kaikki taistellen saadakseen osansa rakkautta ja huomiota tarhan työntekijöiltä ja vierailevilta aktiiveilta.

Irwinin pienet jalat ovat aavistuksen matalat, mutta intoa ja uteliaisuutta niissä riittää moninkertaisesti. Hän on pieni hösääjä, joka juoksee ympäriinsä innokkaasti napsien lahkeita ja kameran nauhaa – ikään kuin yrittäen napata kiinni jokaisesta hetkestä, joka saattaisi olla täynnä uusia seikkailuja. Vaikka energiaa ja uteliaisuutta riittääkin, osaa Irwin myös pysähtyä tärkeisiin hetkiin ja nauttia niistä.  Hän istahtaa alas ja katsoo ympärilleen suurilla silmillään, täynnä ihmetystä. Erityisen hienosti hän rauhoittuu ihmisen syliin ja tutkailee sieltä rauhallisin mielin muiden pentujen menoa ja touhuamista.

Irwinin uteliaisuus on loputonta. Hän hakee katsekontaktia tuijottaen suoraan silmiin, hän haistaa tuulet ja kuuntelee äänet ja on valmis tarttumaan jokaiseen tilaisuuteen oppia lisää tästä uudesta ja jännittävästä elämästä. Mutta kaiken hulinan ja tutkimisen jälkeen Irwin kömpii lähemmäs muita pentuja, ja yhdessä he luovat pienen pentukasan, johon hän painaa päänsä tyytyväisenä – tämä on selkeästi hänen turvasatamansa.

Irwinin tarina on vasta alkamassa. Irwin kaipaa pentuenergiaa ymmärtävää ja jaksavaa kotia, joka antaa paitsi aikaa ja turvaa, myös ohjaa häntä johdonmukaisesti ja positiivisin keinoin.

Irwin on nyt noin kolme kuukautta vanha ja korkeutta löytyi kesäkuussa noin 20cm ja 3kg. Irwinistä odotetaan kasvavan pienehkö keskikokoinen koira.

Päivitykset

28.10.2023
Irwin saapui kotiin omaan perheensä luo – ihania hetkiä ja elämää koko perheelle!

8.9.2023
Irwin herätti suunnattoman paljon ihastusta ja kiinnostusta — viimeinkin oma oikea perhe löytyi ja hänet on tänään varattu omaan kotiin. Onnea ihan koko perheelle. Mikä upea elämä pientä Irwiniä odottaakaan.

16.8.2023
Irwin tassuttelee uteliain askelin etsimään ihan omaa perhettä!


 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

 


Irwin saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Irwin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Irwinin yhteyshenkilö: Linda Nirkkonen
linda.nirkkonen@kulkurit.fi

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: