Kodin saanut koira: ORVOKKI

Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Espoo)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
7.1.2021

Adina Vladut on eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Kaikki Kulkurien Suomeen tuomat koirat kulkevat tämän klinikan läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adinalla on takanaan 20 vuoden ura eläinlääkärinä ja lähes yhtä kauan hän on auttanut Romanian kodittomia koiria. Vuonna 2015 Adina vuokrasi Cosoban kylästä vanhan, ränsistyneen maatilan tontteineen, johon rakentui Cosoban tarha. Vuonna 2017 Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen, jonka kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valittu paljon koiria. Adina viettää Cosoban tarhalla huomattavan paljon aikaa. Hän huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Tarhalle tuodaan koiria surullisen usein. Koirat voivat olla joko kadulta tai tien laidasta löydettyjä, taikka suoraan kotoa tuotuja, kun perhe on päättänyt luopua koirastaan syystä tai toisesta. 

Orvokilla on aikaisemmin ollut oma koti ja perhe, mutta omistaja ei halunnut sitä enää ja Orvokki hylättiin Cosoban tarhalle. Orvokki on Cosoban tarhalla aina ollut todella herttainen, ystävällinen ja sosiaalinen ihmisiä kohtaan. Ihana Orvokki on mitä parhaimmassa noin 5 vuoden isässä: pentuajan hulinat ovat takana päin, mutta nuoruuden energiaa ja intoa riittää. Tarhalla Orvokki tuli hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja myös ihmiset saivat siltä aina iloisen vastaanoton. Tarhalla Orvokki haukkui ajoittain ja liittyi muiden koirien haukkukuoroon mukaan.

Orvokki sai 12.12.2020 elämänsä mahdollisuuden päästessään matkaamaan Suomeen kotihoitoon. Elämää kotihoidossa kerrostalossa kotihoitajien ja toisen koiran kaverina on nyt takana pian kaksi viikkoa ja selvää on, että kotikoiran taidot ovat tällä rouvalla tallessa. Orvokki rakastaa ihmisen huomiota ja rapsutuksia enemmän, kuin mitään muuta ja kellahtaakin onnellisena ihmisen viereen pyytämään lisää rapsutuksia. Kotihoitajaa Orvokki ei jännittänyt alussakaan ollenkaan, eivätkä myöskään hoitopaikassa vierailleet ihmiset herättäneet siinä mitään negatiivisia tunteita. Orvokki on oikea iso sylikoira. Ihmisläheisyydestä johtuen yksinolot hoitopaikassa ovat herättäneet Orvokissa vähän levottomuutta ja ääntelyä ihmisten lähtiessä ja poissa ollessa, joten yksinoloa saattaa tulevassa kodissa myös joutua vielä treenaamaan, jotta siitä saadaan normaali, rento osa arkea.

Hoitopaikan uroskoira on Orvokin mielestä kiva tyyppi ja koirat tulevat oikein mukavasti toimeen keskenään. Orvokki on todella ahne rouva ja vastakotiutuneelle tarhakoiralle tyypillisesti Orvokki puolustaa resurssejaan melko hanakasti. Mikäli tulevasta kodista siis jo ennestään löytyisi toinen koira, on resurssitilanteet (lelut, ruoka, ihmisen huomio) huomioitava arjessa. Useasti resurssiherkkyys vähenee ajan ja stressin laskemisen myötä, mutta sen työstämiseen on kuitenkin hyvä varautua. Toisten koirien kanssa Orvokki vaikuttaa melko oman arvonsa tuntevalta nartulta, joka on heti häätämässä liian innokkaat urokset pois takamuksestaan. Se intoutuu kuitenkin mielellään myös leikkimään ja tykkäisikin varmasti koirakavereista kunnolla kotiuduttuaan.

Ulkona lenkillä Orvokin hihnakäytöksessä on vielä treenattavaa. Orvokki reagoi melko vahvasti varsinkin toisiin koiriin hihnalenkeillä ja rähjää jonkin verran remmissä. Orvokilla on vielä kovasti stressiä ja se varmasti vahvistaa reaktioita entisestään, mutta olisi tärkeää, että hihnassa kävelyä ja koirien ohittamista päästäisiin Orvokin kanssa treenaamaan systemaattisesti ja positiivisia metodeja käyttäen.

Orvokki on aktiivinen koira, joka varmasti tulee tarvitsemaan runsaasti liikuntaa ja aivotyöskentelyä. Orvokille etsitään kotia, jossa jo ennestään on jonkin verran koirakokemusta ja osaamista esimerkiksi hihnakäytöksen treenaamisesta. Muuten Orvokki varmasti sopeutuisi monenlaiseen kotiin ja perheeseen, myös kerrostaloon.

Painoa Orvokilla on arvion mukaan noin 20 kg ja säkäkorkeutta noin 50-55 cm. Orvokin paksu turkki on vielä melko huonossa kunnossa ja osittain huopaantuneita kohtia on leikattu pois helpottamaan sen oloa. Turkinhoito tulee tämän koiran kanssa olemaan pysyvä osa arkea ja tulevan kodin täytyykin panostaa hoitotoimenpiteisiin totuttamiseen positiivisin menetelmin.

Orvokki on tällä hetkellä kotihoidossa pääkaupunkiseudulla ja sitä pääsee tapaamaan sovitusti adoptiohaastattelujen jälkeen.

Päivitykset

7.1.2021
Orvokki löysi oman kotinsa ja pääsi aloittamaan elämän rakastettuna perheenjäsenenä.

23.12.2020
Orvokki on viettänyt kotihoidossa pian kaksi viikkoa ja oli aika päivitellä rouvan kuulumisia. Lisätty myös uusia kuvia.

12.12.2020
Orvokki saapui Suomeen jatkamaan kodinetsintää kotihoidosta käsin.

26.11.2020
Ihana Orvokki on saanut elämänsä mahdollisuuden, sillä sille on vahvistettu Suomeen saapuminen 12.12.2020. Orvokki saapuu kotihoitoon, mutta parasta totta kai olisi, mikäli se pääsisi matkustamaan  jouluksi suoraa omaan kotiin.

19.04.2020
Orvokki on lisätty Kulkurien adoptio-ohjelmaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Orvokki saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Orvokki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Orvokin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: