Päivitetty 23.11.2020

Kodin saanut koira: LADY SOTIR (nyk. Taika)


Syntymäaika: 09/2013
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
10.1.2020
Tämä hiomaton timantti asuu romanialaisen eläinlääkäri Adina Vladutin perustamalla One Rescue Associationin koiratarhalla Cosobassa.  Tarhalla asuu noin 200 koiraa.  Adina huolehtii tarhalla koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä.

Lady Sotir on ollut Cosobassa jo useamman vuoden.  Aiemmin on ollut melko arka, mutta nykyään jo rohkeampi, joten voitiin ottaa Kulkurien adoptio-ohjelmaan.  Kun Kulkurien aktiivit olivat tarhalla vierailulla, tuotiin Lady Sotir kahden aremman koiran kanssa ulos tapaamaan heitä.  Kaksi arempaa koiraa väistelivät vieraita ihmisiä ja haukkuivat.  Lady Sotir ei kuitenkaan toiminut samoin, vaan jäi mielellään rapsuteltavaksi ja haistelemaan vieraita sekä ympäristöä.

Ihmisten suhteen Lady Sotir on hieman tottumaton. Vähän ensin varoo rapsutuksia, kunnes huomaa että ei oteta kiinni. On luonteeltaan ystävällinen ja alistuvan oloinen.

Tulevassa omassa kodissa pitäisi olla ymmärrystä ja kärsivällisyyttä siihen, että tottuminen uusiin asioihin vaatii aikaa. Melko rauhallinen koti, jossa kuitenkin huolehdittaisiin  säännöllisestä liikunnasta, olisi Lady Sotirille sopiva.  Sosiaalinen ja reipas koirakaveri voisi auttaa kotikoiran elämään opettelemisessa.

Painoa somalla Lady Sotirilla on noin 19 kg ja korkeus on noin 50cm.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

14.11.2020

Kaunis musta timantti Lady Sotir matkusti tänään ikiomaan kotiinsa, jossa häntä odotti oman ihmisen lisäksi uusi hieno nimi: Taika. Kaikkea hyvää elämäänne, olkoon yhteinen polkunne pitkä ja onnellinen!

6.10.2020

Lady Sotir on viettänyt tarhalla jo vuosikausia, ja tänään se on ollut vuoden adoptio-ohjelmassamme. Mutta tämä vuosipäivä onkin onnea täynnä: ikioma ihminen huomasi mustan kaunottaren, ja loppuelämän koti pehmeine peteineen odottaa enää pienen hetken päässä!

10.1.2020
Kulkurien aktiivit kävivät tarhalla joulukuussa ja tapasivat myös Lady Sotirin, joka asuu ladossa kahden aran koiran kanssa.  Iloinen ja leikkisä Lady Sotir tuli vierailijoiden lähelle ja nautti rapsutuksista.  Ihana Lady Sotir oli selkeästi iloinen vierailusta ja heilutti häntäänsä paljon.  Olemukseltaan oli kuitenkin rauhallinen vierailun aikana.

6.10.2019
Lady Sotir aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lady Sotir saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi  Lady Sotir on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue  -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maiju Lanki

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.