Päivitetty 20.06.2018

Kodin saanut koira: OSKAR (Nyk. Esko)


Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
kastroitu

 

 

 

Perustiedot ja taustat

21.10.2017
Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut.

Oskar on yli vuosi sitten vielä ollut tavallinen Romanialainen kulkukoira, joka on elänyt kadulla ja sinnitellyt päivästä toiseen selviytyäkseen. Oskarin elämä kuitenkin muuttui, kun rankkurit eli dog catchersit, ottivat pojan kiinni ja veivät kunnalliselle tarhalle. Kunnallisilla tarhoilla koirien mahdollisuudet selvitä ovat vielä pienemmät kuin kadulla ja monet eläinsuojelijat käyvätkin hakemassa sieltä koiria ulos omille yksityisille tarhoilleen. Oskarilla ja tämän kaverilla Moldalla kävi tuuri. Eräs eläinsuojelija oli hakenut tämän kaksikon ja vienyt yksityiselle tarhalle, jossa myös yhteistyökumppanimme Roxana pitää joitakin koiriaan. Aikaa kului ja tästä Oskarin ja Moldan pelastaneesta eläinsuojelijasta ei kuulunut enää mitään. Näin Roxana päättikin alkaa etsimään kaksikolle omia kotejaan, jotta niiden loppuelämä ei tulisi olemaan tuolla yksityisellä tarhalla.

Oskaria voisi luonnehtia täydelliseksi koiraksi. Se on luonteeltaan veikeä, avoin ja ystävällinen. Oskar tulee mutkattomasti toimeen kaikkien koirien kanssa ja ihmisiä poika rakastaa aivan äärettömästi.  Tarhallakin Oskar seurailee taukoamatta ihmisiä ja haluaa aivan kauheasti olla kaikessa puuhastelussa mukana. Ihanan ja sopeutuvaisen luonteensa ansiosta Oskarin voisikin kuvitella moneen erilaiseen kotiin ja se sopisi varmasti niin harrastuskaveriksi kuin ihan perhekoiraksikin.

Oscar on noin 50cm korkea ja painaa noin 17kg.

12.4.2018
Oskar on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

20.6.2018
Oskar saapui kotiin 16.6.18

———————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Oskar saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Oskar on mikrosiru sekä EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Oskarin yhteyshenkilönä toimi Taija Mäkinen.

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.