Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: PENSACOLA


Syntymäaika: 5/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

8.12.2015
Romanian kunnalliset koiratarhat eivät ole mukavia paikkoja. Koiria on paljon, ne ovat usein stressaantuneita eivätkä työntekijät välitä niiden terveydestä. Koirien kohtalo on siis melko lohduton, jollei joku paikallisista eläinsuojelijoista osu kohdalle.  Pensacola on yksi onnekkaista. Sen pelasti syyskuussa 2015 Bukarestin Odain kunnallisesta tarhasta Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vapaaehtoisen eläinsuojeluyhdistyksen Asociatia A Doua Sansan toinen perustajista, Carmen Mancescu. Nyt Pensacola odottelee oman loppuelämän kodin löytymistä Carmenin ystävän, eläinsuojelija Ramona Apostolin luona pensionissa, jossa olot ovat enemmän kodinomaiset kuin isojen tarhojen.

Tämä nuori tyttö on luonteeltaan ystävällinen sekä ihmisiä että toisia koiria kohtaan. Carmen kertoo Pensacolan olevan perusluonteeltaan rauhallinen, mutta leikkivän mielellään esim. pehmoleluilla. Tämä pieni aarre sopisi varmasti monenlaiseen kotiin lempeän luonteensa takia. Pensacola ei myöskään ole herkkä haukkumaan, joten sen tuleva koti voisi sijaista vaikkapa rivi- tai kerrostalossakin.

Tällä hetkellä Pensacolan säkäkorkeus on noin 30 cm ja se painaa noin 7 kiloa. Neidin odotetaan jäävän pienikokoiseksi, todennäköisesti painoltaan alle 10 kiloiseksi.

29.12.2015
Pensacola on onnenpekka, sillä se varattiin tänään omaan rakastavaan kotiinsa.

22.2.2016
Pensacola on vihdoin saapunut omaan kotiinsa Suomeen.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Pensacola tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Pensacola saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pensacola on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pensacolan yhteyshenkilö on Rosanna.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.