Kodin saanut koira: PETER

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Peter7 1014

PETER

* arvioitu syntymäaika 04/2014

* uros

* kastroidaan

 

 

 

 

02.11.2014
Peter on varsin onnekas liftari. Eräänä päivänä Asociatia A Doua Sansan vapaaehtoisten matkatessa kohti Glinan tarhaa, he kohtasivat Peterin istumasta bussipysäkiltä. Peter oli täynnä punkkeja, laiha ja Peterin korvat olivat täysin kaljut. Ja siinä Peter vain istui, hiljaa ja rauhallisesti, ikään kuin odottamassa jotakin. Kun vapaaehtoiset nousivat autosta, Peter heilautti häntäänsä ja antoi nostaa itsensä kyytiin. Näin alkoi Peterin matka kohti oman kodin etsintää.

Peter on luonteeltaan aktiivinen ja vauhdikas. Peter elää vapaana Glinan tarhan alueen laumassa, jossa Peter tulee pääsäntöisesti toimeen muiden kanssa, mutta pientä dominointia on esiintynyt, eli luonnetta piisannee. Peter on rohkea ja reipas, ihmisten kanssa Peter ei arkaile vaan vaatii rapsutuksia ja pusuja. Peterillä on töpöhäntä ja Peter kastroidaan ennen Suomeen saapumistaan.

Peter on nyt n. 6 kk ikäinen ja kooltaan n. 45 cm ja 15 kiloa. Peter kasvaa vielä hieman, mutta jäänee keskikokoiseksi alle 25 kiloiseksi. Peterin korvat ovat nyt parantuneet ja poika alkaa olla muutenkin täysin matkustusvalmis.

Peterin omistajalla olisi hyvä olla hieman koirakokemusta, sillä tässä kaverissa poweria piisaa. Asumismuodolla ei ole juurikaan väliä, mutta riittävään aktivointiin ja virikkeistämiseen on hyvä paneutua tällaisen ehtiväisen nuoren herran kohdalla.

Koiraa hankittaessa motivaatio ja omat resurssit tulee punnita tarkasti, sekä ottaa huomioon se, että kun kyseessä on pentukoira, saattaa luonne muuttua matkalla montakin kertaa aikuistumisen mukana. Pennun ottajan on hyvä muistaa jo harkintavaiheessa, että pentuun sitoudutaan seuraavaksi jopa 10-15 vuodeksi.

19.12.2014
Peter on saanut oman kotinsa Saksasta.

Kodin etsinnässä auttoi Johanna Lisko.

Tästä pääset katsomaan videota Peteristä tarhalla.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: