Päivitetty 19.12.2014

Kodin saanut koira: PETER


Peter7 1014

PETER

* arvioitu syntymäaika 04/2014

* uros

* kastroidaan

 

 

 

 

02.11.2014
Peter on varsin onnekas liftari. Eräänä päivänä Asociatia A Doua Sansan vapaaehtoisten matkatessa kohti Glinan tarhaa, he kohtasivat Peterin istumasta bussipysäkiltä. Peter oli täynnä punkkeja, laiha ja Peterin korvat olivat täysin kaljut. Ja siinä Peter vain istui, hiljaa ja rauhallisesti, ikään kuin odottamassa jotakin. Kun vapaaehtoiset nousivat autosta, Peter heilautti häntäänsä ja antoi nostaa itsensä kyytiin. Näin alkoi Peterin matka kohti oman kodin etsintää.

Peter on luonteeltaan aktiivinen ja vauhdikas. Peter elää vapaana Glinan tarhan alueen laumassa, jossa Peter tulee pääsäntöisesti toimeen muiden kanssa, mutta pientä dominointia on esiintynyt, eli luonnetta piisannee. Peter on rohkea ja reipas, ihmisten kanssa Peter ei arkaile vaan vaatii rapsutuksia ja pusuja. Peterillä on töpöhäntä ja Peter kastroidaan ennen Suomeen saapumistaan.

Peter on nyt n. 6 kk ikäinen ja kooltaan n. 45 cm ja 15 kiloa. Peter kasvaa vielä hieman, mutta jäänee keskikokoiseksi alle 25 kiloiseksi. Peterin korvat ovat nyt parantuneet ja poika alkaa olla muutenkin täysin matkustusvalmis.

Peterin omistajalla olisi hyvä olla hieman koirakokemusta, sillä tässä kaverissa poweria piisaa. Asumismuodolla ei ole juurikaan väliä, mutta riittävään aktivointiin ja virikkeistämiseen on hyvä paneutua tällaisen ehtiväisen nuoren herran kohdalla.

Koiraa hankittaessa motivaatio ja omat resurssit tulee punnita tarkasti, sekä ottaa huomioon se, että kun kyseessä on pentukoira, saattaa luonne muuttua matkalla montakin kertaa aikuistumisen mukana. Pennun ottajan on hyvä muistaa jo harkintavaiheessa, että pentuun sitoudutaan seuraavaksi jopa 10-15 vuodeksi.

19.12.2014
Peter on saanut oman kotinsa Saksasta.

Kodin etsinnässä auttoi Johanna Lisko.

Tästä pääset katsomaan videota Peteristä tarhalla.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.