Päivitetty 16.03.2023

Kotia etsivä koira: PETTERI (Christmas Team)


Syntymäaika: 9/2022
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
ei kastroitu


Petteri on saanut valtavan määrän kotiehdokkaita, joten tällä hetkellä pikkuisesta ei oteta enempää kyselyitä vastaan.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
05.03.2023
Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Vaikka Romanian koiratilanne on mennyt vuosien aikana positiiviseen suuntaan, valitettava tosiasia on se, että pentuja edelleen hylätään oman onnensa nojaan.

Ioana on löytänyt emon ja sen pennut 26.12.2022 pellolta ja Ioana otti kolmikon mukaansa. Koska pennut on ja emo (Rusina) on löydetty jouluna, he saivat nimekseen “Christmas Team”. Löytöhetkeltä on video esittelyssä. Pennut Petteri ja Turpo ovat ohittaneet emon jo kasvussa, mutta jäävät todennäköisesti pieniksi tai pieniksi keskikokoisiksi. Petteri ja Turpo ovat iältään tällä hetkellä noin 5,5 kk vanhoja.

Petteri on hieman rohkeampi kuin Turpo ja se tulee vieraiden ihmisten lähelle hyppimään, mutta ei oikein uskalla tulla kunnolla kosketettavaksi. Petteri selvästi seurailee emostaan mallia ja sitä saa hieman rapsutella poskesta. Pennulle tyypilliseen tapaan Petteri yrittää leikkiä paljon. Pennuilla on menoa ja meininkiä sen verran, että niistä on jopa hieman haastavaa saada kuvia. Koska molemmat pennut jännittivät vieraita ihmisiä, niitä ei nostettu syliin. Pikkuiset tulevat hyvin toimeen keskenään.

Herttainen Petteri on pennulle tyypilliseen tapaan iloinen, hieman kömpelö, leikkisä ja utelias. Uusia tilanteita se jännittää, mutta palautuu nopeasti ja pienen ajan jälkeen se jälleen töpöttää innoissaan Turpon kanssa. Petteri tarvitsemaan positiivisia kokemuksia paitsi ihmisistä, myös ympäröivästä maailmasta. Muutos uuteen kotiin muuttaessa tulee varmasti olemaan sille alkuun jännittävää. Liikenne, vieraat ihmiset, hihnalenkkeily ja sisätiloissa asuminen ovat Petterille täysin vieraita asioita ja tottuminen voi viedä aikaa. Petteri tulee tarvitsemaan positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa ohjausta matkallaan kotikoiraksi.

05.03.2023
Petteri on lisätty adoptio-ohjelmaan.

_______________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin, ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti. Mikäli Petteri tulee Suomeen kastroimattomana tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran 6 kuukauden sisällä koiran kotiin saapumisesta. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Petteri saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Petteri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Petterin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.