Kodin saanut koira: PICNIC

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

picnic2PICNIC

* n. 11/2014

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

27.6.2015
Romaniassa OneVetin klinikan eläinlääkäri Adina Vladut löysi Picnicin pellolla asuvasta koiralaumasta, joista vain tämä, pienen pieni tirriäinen tuli ihmisen luokse. Nuori Picnic pääsi näin OneVetin tiloihin odottamaan oman kodin löytymistä.

Picnic on sosiaalinen ja tulee toimeen toisten koirien kanssa ja ihmisiä tämä tyttö kyllä rakastaa, jopa siinä määrin, että tämä jännittävä tilanne saa Picnicin innosta vinkumaan ja saattaa jopa pissat lirauttaa. Tämä reipas suloisuus on tällä hetkellä n. 25 cm eikä suuremmin tuosta enää kasva ja painoa 5 kg, muutama kilo lisää on vielä odotettavissa.

Picnicillä on vanha murtuma reisiluussa, joka on luutunut ristiin. Tällä hetkellä se ei vaivaa Picniciä. Kasvun ollessa vielä kesken tilanne voi elää parempaan tai huonompaan suuntaan ja jalka saattaa tarvita operaatiota/hoitoa jossain vaiheessa elämää. On myös mahdollista ettei jalka tarvitse hoitoa koskaan. Tulevan kodin on sitouduttava ja varauduttava kuitenkin siihen, että mahdollinen hoidon tarve jalan suhteen voi tulla.

31.7.2015
Picnic on saanut kodin muualta.

 

Varausta hoiti Stina Nurmikoski

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: