Päivitetty 15.02.2016

Kodin saanut koira: ZUZANA


Zuzana 05/15

Zuzana 05/15

ZUZANA

* Noin 1.5-2 vuotias

* Narttu

* Steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

17.3.2015
Kulkureiden toinen pääyhteistyökumppani Romaniassa on Anda ja Alina Murgun ylläpitämä yhdistys Asociatia Suflete Dragi (Kind Souls). Heidän hoivissaan elää ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Yksi Murgujen suojateista on arviolta pari vuotias Zuzana. Tämän neidin elämän alku ei ole ollut kovin suotuisa. Lukemattomien muiden Romanilaisten koirien tapaan Zuzanakin päätyi syystä tai toisesta elelemään kaduille Brailan kaupunkiin. Ihmisystävällisen luonteensa vuoksi se oli helppo saalis paikallisille rankkureille, jotka ottivat Zuzanan kiinni ja veivät kunnalliselle koiratarhalle. Mikäli Zuzana olisi jäänyt tarhalle, olisi sitä odottanut varma kuolema. Onneksi hätiin ehti Anda Murgun ystävä, joka sai tytön pois kunnalliselta tarhalta ja toimitti sen Andan hoiviin. Siitä asti Zuzana on elänyt Andan kotona Frumusanissa, yhdessä noin 20 muun kaduilta pelastetun koiran kanssa. Zuzana on saanut kaikki tarvittavat rokotukset ja on täysin valmis matkaamaan Suomeen oman kodin löydyttyä.

Zuzana on luonteeltaan avoin ja ihmisrakas. Se tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Neiti on hyvin leikkisä ja aktiivinen, joten se tulee varmasti tarvitsemaan paljon aktivointia ja liikuntaa pysyäkseen onnellisena ja hyväkäytöksisenä. Innokas Zuzana haukkuu paljon ulkona, mutta sisällä se on hiljainen. Zuzana on noin 40-45cm korkea ja painoa sillä on noin 15kg.

4.6.2015
Zuzana on siirtynyt asumaan Andan kotoa Suflete Dragin uudelle tarhalle. Kulkureiden aktiivit tapasivat neidin vieraillessaan Romaniassa toukokuun lopulla. Ystävllinen Zuzana on erittäin aktiivinen ja kaipaisi kovasti tekemistä. Zuzanasta saisikin todennäköisesti mukavan harrastuskoiran vaikka johonkin lajiinkin, kunhan se ensin koitiutuu ja tottuu Suomi-koiran arkeen.

Lisätty kuvia kauniille Zuzanalle.

15.6.2015
Zuzana on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

28.6.2015
Ihana Zuzana saapui omaan kotiinsa 26.6.15

15.2.2016
Zuza on asunut uudessa kodissaan nyt jo kahdeksan kuukautta – aika on tosiaan rientänyt! Tässäpä tytöltä hieman kuulumisia:

“Zuza saapui Suomeen kesäkuussa 2015. Ensimmäiset pari viikkoa meni uskomattoman hienosti. Hihnassa käveltiin heti hyvin ja uusiin asioihin suhtauduttiin uteliaasti. Hiukan mentiin sen jälkeen takapakkia, kun Zuzasta löytyi myös se räyhäävämpi puoli. Tilanne helpottui kuitenkin nopeasti, kun neiti sai enemmän aikaa uuden tutkimiseen.

Zuza tulee hyvin toimeen lastemme kanssa ja luottaa omaan perheeseensä kovasti. Vieraihin ihmisiin Zuza suhtautuu aluksi pienellä varauksella, mutta hetken tutustumisen jälkeen heidätkin hyväksytään. Sama pätee uusien koiratuttujen kanssa, eli ne on ok, kunhan eivät tule heti tekemään liian läheistä tuttavuutta. Remmissä Zuza räyhää melko herkästi eli niitä tilanteita vielä harjoitellaan.

Kaikki on kuitenkin mennyt paljon paremmin mitä uskallettiin edes toivoa. Zuzan esittelyissä mainittu aktiivisuus on toki tullut esiin, mutta sekään ei ole ollut haitaksi vaan ennemminkin helpottanut uusien asioiden oppimisessa. Olemme saaneet Zuzasta ihanan perheenjäsenen, oikein todellisen sydämenvaltaajan. Zuzan myötä olemme oppineet paljon mielenkiintoisia juttuja koirien maailmasta sekä tavanneet mahtavia ihmisiä, joille erityisesti nämä rescuet ovat sydämen asia.

Suuret kiitokset Rescueyhdistys Kulkurit Taija ja Mia, Suflete Dragi Anda ja Alina Murgu sekä Mariana Burcin.”

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Zuzana saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zuzana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

Video Zuzanasta.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.