Päivitetty 09.05.2021

Kodin saanut koira: PIHLAJA (Team Treasure)(Nyk. Pipa)


Syntymäaika: 11/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei steriloitu

 

Pihlaja on saanut huikean määrän yhteydenottoja ja oma koti tulee löytymään näiden joukosta. Hän ei siis enää ota uusia hakemuksia vastaan. Kiitos mielenkiinnosta ja tsemppiä oman rescuen etsintään!

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyvään adoptioprosessin kulkuun ja luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

3.3.2021

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Pihlaja sisaruksineen on jo voittanut elämän lotossa muutaman kerran. Pentueeseen kuuluu Pihlaja, Mänty, Kuusi, Kastanja, Kataja ja Pähkinä.

Gradistean kaduilla asusteli tiineenä oleva narttukoira. Paikallinen nainen löysi koiran ja päätti antaa koiralle kodin. Nainen ehti jo varata uudelle koiralleen ajan sterilointiin, kun narttu synnytti kuuden pennun katraan. Nainen otti yhteyttä Luizaan ja kertoi, ettei millään pysty pitämään pentuja. Luiza sai naisen myöntymään pitämään pennut emon hoivissa ainakin ensimmäisen kuukauden, jonka jälkeen Luiza voisi ottaa pennut hoiviinsa. Nainen suostui tähän ja pennut säästyivät hukuttamiskuolemalta.

Pihlaja sisaruksineen on iloinen, reipas, leikkisä ja rohkea. Pennut on kuitenkin jättäneet emon liian nuorina, joten tulevan kodin tulee ottaa tämä huomioon pennun kasvaessa.

Pihlaja on väritykseltään vaalea.

Kooltaan Pihlaja tulee jäämään pieneksi, arvioitu korkeus on 30cm.

Pihlaja etsii kotia, jossa on kärsivällisyyttä ja rakkautta kasvattaa pennusta tasapainoinen ja onnellinen aikuinen koira.

 

Päivitykset uudemmasta vanhempaan

8.5.2021

Pihlaja saapui kotiin viettämään riehakkaita kotikoiran päiviä!

3.3.2021

Pihlaja aloitti ikioman kodin etsimisen.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Pihlaja saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta.

Lisäksi Pihlaja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Pihlajan yhteyshenkilö Mari Tammenkoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.