Päivitetty 09.10.2021

Kodin saanut koira: PIITU


Syntymäaika: 4-5/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja adoption kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

2.5.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan yhteydessä olevan  klinikan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut kotimatkaa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Piitu päätyi Cosoban tarhalle onnekkaan sattuman johdosta kun Adina joulun aikaan löysi Piitun ja Nennun kadulta oman onnensa nojaan jätettynä. Näin tämä leikkisä parivaljakko päätyi Cosoban tarhalle etsimään turvallista kotia. Tytöt saattavat olla sisaruksia ja heillä on saattanut olla koti, mutta asiasta ei ole mitään varmuutta. Tytöt tulevat toimeen keskenään ja myös muiden koirien kanssa. Tytöt antavat käsitellä itseään ongelmitta ja pitävät ihmisen huomiosta, mikä puhuu sen puolesta, että heillä on ehkä ollut koti tai ainakin ihmiset ovat heistä huolehtineet.  Piitu on parivaljakosta äänen käytöltään hiljaisempi puolisko eli Piitu haukkuu vain kun on asiaa tai saadakseen ihmisen huomion.

Piitu on nyt noin kaksivuotias, noin 40 cm korkea ja painaa noin 12 kg, missä on keventämisen varaa reilusti.

Päivitykset
25.09.2021
Piitu saapui Suomeen.

6.8.2021
Piitu on varattu omaan kotiin.

8.6.2021
Piitun varaus peruuntui ja Piitu palaa takaisin kotia etsiviin koiriin. Piitulla huomattiin lähtötarkastuksessa ontumista, minkä takia tyttö röntgenkuvattiin. Piitulla diagnosoitiin värttinäluun sijoiltaanmeno sivusuuntaisesti niveleen nähden (lateraalinen, radiaalinen sijoiltaanmeno). Tämä voi olla synnynnäinen sairaus, joka monesti jää huomaamatta pentuna. On todettu, että synnynnäinen kyynärnivelen luksaatio (sijoiltaanmeno) on yhteydessä siihen, että ligamentit (nivelsiteet) eivät kehity normaalisti. Tällä hetkellä Piitulla ei ole kipuja, mutta jos niitä jatkossa ilmaantuu, saattaa tulla kyseeseen kirirginen hoito. Piitu olisi ollut sen varanneelle perheelle ensimmäinen oma koira, minkä takia he epäilivät omien resurssiensa riittävyyttä Piitun omistajina.  Kunhan Piitun tilannetta mietitään, päivitetään tänne jatkosuunnitelma.

11.5.2021
Piitun ei tarvinnut pitkään kotia odotella. Oma koti odottaa Suomessa.

2.5.2021
Piitu aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Piitu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Piitu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Piitun yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.