Päivitetty 15.07.2016

Kodin saanut koira: PIRKKO


Syntymäaika: 4/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
ei steriloitu

28.6.2016
Tämä tyttö ei olekaan mikään peruspirkko! Sympaattinen Pirkko on täynnä tarmoa aina korvatupsujaan myöten. 3 kuukauden ikäinen penska on reipas ja menevä tyttö.

Veikeän näköinen koira löytyi matkan varrelta kun suomalaiset eläinsuojelijat olivat suuntaamassa Mihaelan luokse ja pentu pääsi turvaan tämän pihapiiriin.

Mihaela Soaren luona koirat asuvat hyvin kodinomaisessa tilassa, mutta ison eläinmäärän takia yksilöllinen huomioiminen on toki haastavaa. Mihaela tekee parhaansa, jotta koirat oppisivat kotikoiran alkeita, ja tulevan omistajan onkin hyvä jatkaa siitä eteenpäin positiivisesti kannustaen ja rohkaisten.

Pirkko ei ole ylivilkas säheltäjä, mutta varsin utelias ja energinen tyttönen se kyllä on. Pirkko tulee kaikkien kanssa toimeen, se pärjää niin kissa- kuin koirakavereidenkin kanssa.

Vauhtimimmi sopisi parhaiten liikunnalliseen ja harrastavaan kotiin jossa se pääsee touhuamaan ja lenkkeilemään tarpeeksi.

Tyttönen kasvaa aikuisena keskikokoiseksi, 15-20 kg painoiseksi neidiksi.

7.7.2016.
Kuvia Pirkosta lisätty

15.7.2015

Pirkko on saanut oman kodin.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.
Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pirkko  saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pirkko on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Pirkko tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pirkon yhteyshenkilö on Noora Lindroos.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.