Kodin saanut koira: VIMMA (V-Team)

Syntymäaika: Noin 2/2016
Sukupuoli: Narttu
Ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

23.5.2016
Koiraongelma on suuri Romaniassa. Joka päivä koiria hylätään niin metsiin, tien pientareelle kuin pelloille. Niitä hylätään myös kauppojen pihoille, metroasemien läheisyyteen ja mihin nyt sopivasti voi pysäyttää auton tarpeeksi kauan kipatakseen kyydistä epätoivotun koiran.

6.3.2016 eräs bukarestilainen eläinsuojelija Ioana Bodea huomasi pienet pennut eräällä pellolla. Nämä pennut eivät olleet vanhoja, eivätkä olisi kovinkaan kauan säilyneet hengissä. Voit nähdä videon tästä hetkestä täältä. Videon pennuista hieman kasvaneena voit katsoa täältä. Ioana käy tekemässä vapaaehtoistyötä Kulkurien yhteistyötahon Clinica Veterinare OneVetissa tiloissa Cosobassa, hieman Bukarestin ulkopuolella. Hän mm. sosiaalistaa koiria, ja totuttaa näitä valjaisiin yms. resurssiensa mukaan. Pennut jotka Oana tuona päivänä löysi, olivat kuusi sisarta ja nyt kyseiset pennut ovat valmiita astumaan adoptio-ohjelmaan, etsimään omia kotejaan Suomesta. Pentuja alettiin kutsumaan nimellä V-team, ja siihen kuuluu Vanja, Vinja, Vimma, Varpu, Viima ja Valma.

Vimma jännitti tilannetta aika paljon, mutta tytön häntä vispasi propellerin lailla ja aktiivimme pääsi myös todistamaan, että Vimmakin omaa taidon hymyillä, kuten moni muu romanialainen koira.

Tytöt ovat tällä hetkellä noin 3-4kk ikäisiä, melko normaaleja pentuja. Arvio on, että näistä kasvaa aikuisena keskikokoisia koiria, noin 45-55cm, 15-20kg.

Hieman uusi tilanne jännittää, mutta nämä ovat silti uteliaita pentuja ja tottuneet siihen, että niitä käsitellään. Uskomme, että kotioloissa jokainen varmaan melko nopeasti puhkeaa kukkaan ja alkaa keksiä kaikenlaista kivaa tekemistä, mitä nyt pentuaikaan ylipäätään kuuluu.

22.6.2016
Osa Vimman siskoista ovat jo löytäneet perheensä mutta Vimma, Valma ja Viima odottavat vielä samanlaisia uutisia omiin korviinsa. Lisätty video pennuista jotka ovat kuten pennut yleensä, vauhdikkaita, iloisia, välillä jänskättää ja sitten taas mennään. Missä on Vimman, Valman sekä Viiman kodit?

10.7.2016
2.7. kävi selväksi myös se, että Vimma oli löytänyt oman kotinsa. Heti tämän jälkeen myös Viima varattiin joten nyt on jäljellä vielä yksi, Valma. Ensimmäiset tulivat eilen Suomeen ja ovat mainioita kavereita.

Paljon onnea Vimmalle ja perheelle <3 !

7.8.2016

6.8.2016 V-teamin Vimma pääsi tulemaan oman perheensä luokse. Ihanaa yhteistä elämää ja monta kaunista muistoa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.
Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Vimma saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vimma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Vimma tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloida koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Vimman yhteyshenkilö: Mia Takolander

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/vb.100001640490460/1112297442168262/?type=2&theater” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: