Päivitetty 18.04.2017

Kodin saanut koira: VANJA (V-Team) (Nyk. Ronja)


Syntymäaika: Noin 2/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Ei steriloitu

23.5.2016
Koiraongelma on suuri Romaniassa. Joka päivä koiria hylätään niin metsiin, tien pientareelle kuin pelloille. Niitä hylätään myös kauppojen pihoille, metroasemien läheisyyteen ja mihin nyt sopivasti voi pysäyttää auton tarpeeksi kauan kipatakseen kyydistä epätoivotun koiran.

6.3.2016 eräs bukarestilainen eläinsuojelija Ioana Bodea huomasi pienet pennut eräällä pellolla. Nämä pennut eivät olleet vanhoja, eivätkä olisi kovinkaan kauan säilyneet hengissä. Voit nähdä videon tästä hetkestä täältä. Videon pennuista hieman kasvaneena voit katsoa täältä. Ioana käy tekemässä vapaaehtoistyötä Kulkurien yhteistyötahon Clinica Veterinare OneVetissa tiloissa Cosobassa, hieman Bukarestin ulkopuolella. Hän mm. sosiaalistaa koiria, ja totuttaa näitä valjaisiin yms. resurssiensa mukaan. Pennut jotka Oana tuona päivänä löysi, olivat kuusi sisarta ja nyt kyseiset pennut ovat valmiita astumaan adoptio-ohjelmaan, etsimään omia kotejaan Suomesta. Pentuja alettiin kutsumaan nimellä V-team, ja siihen kuuluu Vanja, Vinja, Vimma, Varpu, Viima ja Valma.

Vanja on tällä hetkellä pennuista rohkein.

Tytöt ovat tällä hetkellä noin 3-4kk ikäisiä, melko normaaleja pentuja. Arvio on, että näistä kasvaa aikuisena keskikokoisia koiria, noin 45-55cm, 15-20kg.

Hieman uusi tilanne jännittää, mutta nämä ovat silti uteliaita pentuja ja tottuneet siihen, että niitä käsitellään. Uskomme, että kotioloissa jokainen varmaan melko nopeasti puhkeaa kukkaan ja alkaa keksiä kaikenlaista kivaa tekemistä, mitä nyt pentuaikaan ylipäätään kuuluu.

2.6.2016
Eilen Vanjalle kantautui ihania uutisia, pieni tyttö varattiin omaan kotiin, ensimmäisenä V-teamistä. Toivotaan, että sisaruksillekin pian kantautuu samat uutiset <3

10.7.2016
Eilen koitti se päivä, jolloin Vanja pääsi tulemaan omaan kotiin, oman perheensä luokse. Ihan mahtavaa. Nyt on tiedossa hulinapäivät kun Vanja ensin on nukkunut univelkojaan ja matkaväsymystään pois. Onnea ja iloa niin Vanjalle kuin perheelle 🙂 .

18.4.2017
9.7.2016 kotiutui V-teamin Vanja. Tällöin hänestä tuli Ronja ja elämä kotikoirana alkoi. Nyt voimme jakaa kanssanne hieman kuulumisia, upean ja Ronjaa hyvin kuvaavan kuvan kera!

”Ronja on superenerginen pakkaus ja parasta maailmassa on metsässä puiden ja puskien seassa täysillä juokseminen ja hyppiminen. Kunhan vaan välillä pääsee viilentymään johonkin ihanaan mutalammikkoon, niin sitä jaksaisi luultavasti tehdä loputtomasti. Suurimmat pelot ovat selätetty ja uusistakin pelästyksistä toivutaan nopeasti. Ehkä pelottavinta nykyään on jos koirapuistossa joku iso koira lähtee juokseen perässä, muuten koiratkin ovat yleensä aika ihania. Varsinkin pienet ja pennut jotka lähtevät mukaan höntteihin leikkeihin.

Yksinolo on sujunut melkein alusta asti tosi hienosti, silloin saa kerrankin ihan rauhassa nukkua päikkäreitä kun ei tarvii olla varoittamassa ketään rappukäytävässä ääntelevistä möröistä, eikä seurata ketään ympäri kämppää.

Vaikka Ronja vielä monessa mielessä käyttäytyy ihan ku pikkupentu joka innostuu nollasta sataan, sekunnissa, niin pieniä aikuistumisen merkkejäkin on alkanut nyt hiljalleen tulla. Esim. paikallaan odottaminen ei ole enää aina ihan kauheaa tuskaa. Hihnassa ulkoilu sujuu ihan jees jos mennään johonkin lähipuistoon haistelemaan mutta jos pitäisi jonnekin kauemmas mennä, niin kävelyvauhti on yleensä aivan liian hidas tapa edetä kun kerran voisi juosta ja pomppiakin, niin silloin se hihna on ärsyttävästi esteenä. Käytiin Heiluvassa Hännässä koirakoulussakin ja kouluttaja epäili samaa, että juoksulenkit varmaan sujuis paremmin ku kävelyt kun Ronja on niin intoa täynnä koko ajan 😉 ”


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.
Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Vanja saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vanja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Vanja tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloida koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Vanjan yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.