Päivitetty 10.07.2016

Kodin saanut koira: VINJA (V-Team)


Syntymäaika: Noin 2/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Ei steriloitu

23.5.2016
Koiraongelma on suuri Romaniassa. Joka päivä koiria hylätään niin metsiin, tien pientareelle kuin pelloille. Niitä hylätään myös kauppojen pihoille, metroasemien läheisyyteen ja mihin nyt sopivasti voi pysäyttää auton tarpeeksi kauan kipatakseen kyydistä epätoivotun koiran.

6.3.2016 eräs bukarestilainen eläinsuojelija Ioana Bodea huomasi pienet pennut eräällä pellolla. Nämä pennut eivät olleet vanhoja, eivätkä olisi kovinkaan kauan säilyneet hengissä. Voit nähdä videon tästä hetkestä täältä. Videon pennuista hieman kasvaneena voit katsoa täältä. Ioana käy tekemässä vapaaehtoistyötä Kulkurien yhteistyötahon Clinica Veterinare OneVetissa tiloissa Cosobassa, hieman Bukarestin ulkopuolella. Hän mm. sosiaalistaa koiria, ja totuttaa näitä valjaisiin yms. resurssiensa mukaan. Pennut jotka Oana tuona päivänä löysi, olivat kuusi sisarta ja nyt kyseiset pennut ovat valmiita astumaan adoptio-ohjelmaan, etsimään omia kotejaan Suomesta. Pentuja alettiin kutsumaan nimellä V-team, ja siihen kuuluu Vanja, Vinja, Vimma, Varpu, Viima ja Valma.

Vinja on vähän pienempi kuin Vanja ja melko rohkea pentu.

Tytöt ovat tällä hetkellä noin 3-4kk ikäisiä, melko normaaleja pentuja. Arvio on, että näistä kasvaa aikuisena keskikokoisia koiria, noin 45-55cm, 15-20kg.

Hieman uusi tilanne jännittää, mutta nämä ovat silti uteliaita pentuja ja tottuneet siihen, että niitä käsitellään. Uskomme, että kotioloissa jokainen varmaan melko nopeasti puhkeaa kukkaan ja alkaa keksiä kaikenlaista kivaa tekemistä, mitä nyt pentuaikaan ylipäätään kuuluu.

22.6.2016
Tänään myös Vinja varattiin omaan kotiin, jonne tyttö toivottavasti pääsee matkustamaan vielä kesän aikana <3

10.7.2016
Vinja lensi kotiin 9.7.2016 ja pääsee nyt nauttimaan Suomen kesästä oman perheen parissa, omassa kodissa. Ihanaa yhteistä elämää teille 🙂


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.
Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Vinja saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vinja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Vinja tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloida koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Vinjan yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.