Päivitetty 09.07.2016

Kodin saanut koira: BAIATU


Syntymäaika: 2006
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
kastroitu

 

18.12.2015
Romanian kaduilla elää valtava määrä kodittomia koiria. Monet niistä ovat hylättyjä aikuisia, joilla on joskus ollut oma koti. Nämä koirat eivät millään selviäisi ilman ihmistä ja moni niistä jääkin liikenteestä ja muista vaaroista huolimatta pyörimään lähelle ihmisasutusta avun toivossa. Maan vastaus koiraongelmaa ovat kunnalliset koiratarhat, joihin koirat kerätään ja joiden kurjista oloista niillä on häviävän pienet mahdollisuudet selvitä ikinä ulos hengissä. Muutama vuosi sitten Bukarestissa aloitettiin suuret siivoustoimet ja koiria keräiltiin kunnallisille tarhoille normaaliakin tehokkaammin. Kulkurien yksi pääyhteistyökumppani, Suflete Dragia ylläpitävä Alina Murgu, oli käynyt poimimassa mahdollisuuksien mukaan koiria turvaan tarhalleen siivouksen alta. Baiatu on yksi näistä onnekkaista koirista, jotka pääsivät Sintestin tarhalle turvaan.

Baiatu on nyt odotellut tarhalla jo pari vuotta. Se oli tullessaan hyvin arka, mutta alkanut hitaasti reipastua. Vieraat ihmiset jännittävät Baiatua edelleen hieman. Uteliaisuus kuitenkin voittaa ja hetken mietittyään se tulee vastaan ihmettelemään uutta vierasta. Namit kelpaavat pojalle mainiosti ja hetken tuumailtuaan se ottaa myös rapsutukset vastaan. Välillä jännitys käy vielä liian suureksi ja Baiatun täytyy käydä hakemassa kopistaan hieman rohkeutta. Sitten kaipuu ihmisen lähelle voittaa kuitenkin jälleen ja poika palaa vieraiden luokse.

Baiatu on tarhalla äärimmäisen rauhallinen ja kiltti. Se on alistuva muille koirille ja tulee hienosti kaikkien kanssa toimeen. Baiatu ei tee itsestään numeroa, vaan odottaa rauhallisesti omaa vuoroaan.

Baiatu on noin 55-60 cm korkea ja painaa noin 25-30 kiloa.

28.1.2016
Tammikuisella reissullaan aktiivimme tapasivat myös herttaisen Baiatun. Alkuun täysin tuntemattomat vieraat jännittivät sitä kovasti ja Baiatu koki turvallisimmaksi mennä omaan koppiinsa piiloon. Hetken ihmisiä sieltä käsin ihmeteltyään se rohkaistui kuitenkin ja tuli varovaisesti hakemaan tarjottuja nameja. Hetkeä myöhemmin vieraat saivat jo hellästi rapsutella Baiatua. Vaikka poikaa jännitti tapaaminen selvästi todella paljon halusi se pelostaan huolimatta jäädä siihen ihmisten lähelle. Baiatusta huokuu lempeys ja viisaus. Se on selvästi nähnyt ja kokenut paljon, eikä sen murheellinen katse jätä epäilystäkään siitä, etteikö osa sen kokemuksista olisi ollut huonoja. Baiatu tulee varmasti kotonaan tarvitsemaan aikaa ja paljon rakkautta, jotta se uskaltaa jälleen alkaa luottaa maailmaan ilman että sen tarvitsee jatkuvasti olla varuillaan. Vastalahjaksi oikea ihminen saa siitä maailman uskollisimman ystävän. Baiatu on nimittäin juuri sellainen koira; tyyni ja ajattoman viisas.

21.3.2016
Sympaattinen vanhaherra Baiatu odottelee edelleen omaa kotiaan Sintestissä. Koiratarhan stressaavat olosuhteet eivät tee lainkaan hyvää herkille koirille ja myös Baiatu on alkanut vetäytyä kuoreensa. Maaliskuussa, kun aktiivimme vierailivat Sintestin tarhalla, koki Baiatu parhaaksi pysytellä koppinsa turvassa ja katsella sieltä uusia tuttavuuksia. Selvästä pelostaan huolimatta Baiatu on edelleen oma lempeä itsensä, joka kaipaisi vain sitä oikeaa ihmistä vierelleen. Ajalla ja lempeällä opastuksella Baiatu tulee varmasti rauhallisissa kotioloissa reipastumaan, jolloin sen kiltti luonne pääsee vihdoin oikeuksiinsa.

1.6.2016
Baiatun kesä alkoi mitä parhaimmilla uutisilla, sillä se varattiin ikiomaan kotiinsa Suomeen.

9.7.2016
Hurmaavan Baiatun loppuelämän onni alkoi tänään, kun se lensi omaan kotiinsa Suomeen. Onnea Baiatu ja perhe!

______________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Baiatu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Baiatu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.