Päivitetty 01.08.2016

Kodin saanut koira: FA (nyk. Nuppu)


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

27.5.2016
Fa on kotoisin pentutehtaasta jossa sitä on käytetty pennutuskoneena mutta koska romanialaisen omistajansa mukaan se oli huono emo, se sai lähtöpassit. Nyt tämä suloinen koiraneiti viettää aikaansa Onevetin eläinlääkärin Adina Vladutin luona keräten rohkeutta, sillä se on aika arka menneisyydestään johtuen. Fa säikkyy kovia ääniä mutta sen ei ole kuultu haukkuvan. Voi olla, että sen äänijänteet on leikattu, joka on valitettavan yleistä pentutehtaissa elävillä koirilla.

Luonteeltaan neiti on nyörä ja vaatimaton mutta hyvin ihmisrakas ja se seuraakin Adinaa aina hänen ollessaan kotona. Onkin mahdollista, että tällä neidillä voi kotiutumisen myötä ilmetä eroahdistusta joten tulevan kodin kannattaa varautua yksinoloharjoituksiin. Se on todennäköisesti elänyt koko elämänsä häkissä jonka ainoa tehtävä on ollut synnyttää uusia pentuja, joten Fa ei ole saanut kokea sosiaalisia kontakteja edes normaalin tarhakoiran vertaa. Fa:lla on edessään melkoinen työ sen opetellessa normaalin kotikoiran elämää mutta pitkäjänteisellä työllä siitä varmasti kuoriutuu jollekin onnekkaalle mitä ihanin koira.

Fa tulee hyvin toimeen muiden koirien sekä kissojen kanssa. Se on noin 3-vuotias ja painoa neidillä on noin 5-6kg.

Etsimme Fa:lle rauhallista ja kärsivällistä aikuiskotia joka osaa tukea koiraa sen kotiutumisessa. Se on todennäköisesti puhdasrotuinen shih tzu joten tutustuthan rotuun ja sen vaatimuksiin ennen yhteydenottoasi.

30.5.2016
Fa:sta on tullut todella paljon kyselyitä joiden joukosta varmasti löytyy se oikea koti, joten emme ota enempää kyselyitä vastaan.

31.5.2016
Pienen Fa:n korviin on kantautunut ilouutinen, se on varattu ikiomaan kotiin! Onnea Fa:n perheelle.

9.7.2016
Pitkän odotuksen jälkeen Fa pääsi matkaamaan omaan kotiin ja sai nimekseen Nuppu. Onnea Nupun kodille ja kaikkea hyvää teille <3

1.8.2016
Nuppu lähetti ihania kuulumisia uudesta kodistaan:
”Minut tunnettiin ennen nimellä Fa, mutta nykyään nimeni on Nuppu. Saavuin Suomeen 9.7.2016. Äiti odotti pelokasta, lattioille pissailevaa, ruokaansa vahtivaa koiraa, jonka kanssa opeteltaisiin kaikki alusta pitäen rauhassa. Äiti ei tiennytkään, että olin tehnyt päätöksen. Kun pääsin uuteen kotiini, päätin aloittaa heti täysillä uuden kotikoiran elämäni ja unohtaa pentutehtaalla olemiset. Onneksi minulla on täällä sisko, joka on kiltti minulle ja josta katson mallia miten asiat tehdään. Pelot ovat jääneet menneisyyteen, varsinkin kun huomasin, että äiti tulee aina takaisin ja että ulkoa pääsee takaisin sisään. Vedän joka kerta pienet ilohepulit, kun pääsen ulkoa sisään, niin ihanaa oma koti on! Sisäsiistikin olen. Ruokaa en vahdi, usein jopa syödään samasta kupista vuorotellen. Ihan ei olla siskon kanssa löydetty tapaa leikkiä yhdessä, mutta vierekkäin voidaan leikkiä tai vaikka noutaa samaa palloa. Ja kun äiti lähtee, niin voidaan nukkua ihan vierekkäin. Ulkona sisko vähän vahtii minua ja olenkin oppinut haukkumaan muille koirille. Kun huomaan toisen koiran, haukun kerran ja katson siskoon, teinkö oikein. Jos sitten siskokin aloittaa haukun, saa äiti rauhoitella meitä molempia. Jos taas sisko ei ala haukkua, koira on turvallinen tyyppi ja seuraan siskon vieressä mennäänkö moikkaamaan vai jatketaanko kävelyä. Leikkien, ulkoilujen ja muiden puuhien sijaan eniten rakastan hetkiä kun ollaan siskon ja äitin kanssa sängyssä. Otan niistä hetkistä kaiken ilon irti ja nautiskelen, joko nukkumalla siskon kyljessä samettisella peitolla tai kiipeämällä äidin syliin hakemaan masurapsutuksia. Silloin häntä heiluu niin että äiti pelkää sen irtoavan. ”

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Fa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Krista Norvasuo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.