Kodin saanut koira: KODAY

Syntymäaika: 8/2016
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
Kokoarvio:

 

3.3.2017
Rosiori de Vede on kaupunki Romaniassa. Siellä sijaitsee koiratarha, jota hallinnoi kaupunki ja työntekijöinä pääosin rankkureita, jotka eivät ole koirien asialla, joten tunnelma on siellä käydessä aina raskas ja koskettaa syvältä eläinystävän sielua. Sisukas eläinsuojelija Cornelia Stan, on kovalla työllä saanut tarhalla kuitenkin loppumaan koirien tappamisen, sekä saanut useita parannuksia koirien tarhaoloille. Tarhan vieressä on jo monelle tutuksi tullut vaaleanpunainen talo, jossa suoritetaan sterilointiprojekteja. Siellä asuu myös jonkin verran koiria, joita Cornelia on ottanut suojiinsa. Useimmiten nuoria pentuja.

Talolla asustaa myös Kenay ja Koday, sisarukset, jotka ovat löytyneet tienvarrelta toisiinsa kietoutuneina. Mitään toivoa heidän selviytymiseen ei olisi ollut, ellei Cornelia olisi pelastanut pikkuisia talolle, antaen ruuan ja suojan pienille koiralapsille.
Nyt tämä terhakka kaksikko on jo 6-7 kk, eikä ole enään niin pieniäkään, vaan pieniä jättiläisiä ja ovat valmiita matkustamaan omiin koteihinsa.

Pennut kasvavat kovaa vauhtia ja tämän hetkinen koko on vain arvio, joka on noin 50 cm, ja Koday kasvaa varmasti tuosta vielä.

Koday on veljensä Kenayn tavoin leikkisä ja iloinen pentu. Kaikkien kanssa toimeen tuleva tyttö, joka nauttii niin ihmisistä, kuin näiden antamista huomionosoituksista ja rapsutuksista. Koday on luultavasti jonkin sortin laumanvartijakoiramix, joten kodilta odotetaakin tuntemusta ja ymmärrystä laumanvartijoiden sielunelämään ja myös ulkoiset puitteet on näiden koirien kohdalla oltava kohdallaan, joita ovat taajama-alueella oleva omakotitalo, sekä oma piha.

25.3.2017
Koday varattiin omaan kotiin.

15.4.2017
Eilen koitti suuri päivä, niin kodille kuin Kodaylle, kun Koday jätti Romanian taakseen ja matkusti omaan kotiin.

____________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Koday saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Koday on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: