Päivitetty 15.04.2017

Kodin saanut koira: HIPSU


Syntymäaika: 08/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Ei kastroitu

 

 

13.11.2016
Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan. Myös noin 3 kuukauden ikäinen Hipu löytyi tältä alueelta ja pääsi onnekkaana asuttamaan yhtä Onevetin häkkiä 7 muun pennun kanssa.

Hipsulta ei menoa eikä meininkiä puutu. Tämä kiharakarvainen poika on valmis matkustamaan Suomeen ja laittamaan tulevan perheen matot rullalle! Pentujen ollessa yleensäkin riehakkaita ja meneviä niin Hipsu on vielä näitäkin kovempi. Sen voi luokitella ehdottomasti häkkinsä rohkeimpien joukkoon. Hipsu on luonteeltaan äärimmäisen sosiaalinen, avoin ja hauska. Vieraiden tullessa pentujen häkkiin, Hipsu on etunenässä hakemassa huomiota ja kiipeämässä syliin. Hipsun rakkaus ihmisiä kohtaan on miltein loputonta, mutta ei suinkaan rajoitu siihen. Kaikki häkissä olevat koirakaverit ovat myös mahtavia ja Hipsun mielestä erittäin rakastettavia. Hipsu ei siis varmastikkaan tule laittamaan pahaksi, vaikka tulevassa perheessä tulisi olemaan koirakaveri tai useampi. Hipsu omaa myös hyvät hermot. Muut pennut saavat kävellä vaikka yli ja hän ei piittaa ollenkaan.

Tämä viipeltäjä antoi silti hienosti aktiiviemme tarkistella hampaat, silmät ja korvat. Eli myös rauhoittumisen jalo taito ei tule olemaan Hipsulle mikään mahdoton saavuttaa. Harjoitusta toki sekin tulee vielä vaatimaan. Kunhan tuleva koti on sitoutunut niin Hipsun pystyy kuvittelemaan osana monta erilaista perhettä.

Hipsusta tulee aikuisena arvion mukaan korkeintaan keskikokoinen.

09.03.2017
Aktiivimme tapaisivat rempseän Hipsu-pojan tammikuun reissulla. Hipsu oli kasvanut ja komistunut <3 Hipsu on edelleen rohkea itsensä. Se kuljeskeli varmasti uudessa tilassa ja oikeastaan kaikki muu olikin paljon kiinnostavampaa sillä hetkellä kuin aktiivimme. Jotta aktiivimme saivat moikata koiraa hieman lähempää, se oltiin napattu syliin, joka sai Hipsussa jäätymisreaktion aikaan. Tämä on aivan tavallista, sillä sylissä olo on monille erittäin jännää, eikä todellakaan viittaa arkuuteen.

Hipsu pääsi adoptio-ohjelmaamme maaliskuussa monien kymmenien muiden pentujen kanssa. Melkein kaikki tuon aikaiset pennut ovat löytäneet kotinsa Suomesta, paria epäonnisempaa lukuunottomatta. Yksi niistä on Hipsu. Eiköhän olisi tämänkin pojankoltiaisen päästä omaan kotiinsa nauttimaan oikeasta kotikoiran elämästä <3

29.03.2017
Hipsun toive ollaan kuultu ja on ilo ilmoittaa, että viimein on Hipsun vuoro aloittaa matka kohti omaa kotia <3 Hipsu on varattu!

15.04.2017
Suloinen, kiharakarvainen ja pitkäkoipinen Hipsu asteli eilen lentoboksista ulos ja otti ensimmäiset askeleensa Suomen maaperällä. Nuo askeleet olivat muutenkin merkitykselliset, sillä ne olivat ensimmäiset askeleet, joita Hipsu ei ottanut yksin, vaan yhdessä perheensä kanssa. Hipsu on kotona <3

———————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaatilon ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Hipsu saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hipsu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Hipsu tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.
Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.