Päivitetty 15.04.2017

Kodin saanut koira: DINNY (Team Beaglemix)


Syntymäaika: 12/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
Ei kastroitu

 

 

 

16.03.2017
Romaniassa on arviolta noin 2-5 miljoonaa kulkukoiraa. Osa näistä koirista päätyy kunnallisille tarhoille. Rosiorin tarha olisi ihan samanlainen kuin kaikki muutkin Romanian kunnalliset koiratarhat eli koirat kuolisivat siellä nälkään, janoon, sairauksiin ja stressin aiheuttamiin tappeluihin liiallisen koiramäärän takia, ellei tämän tarhan vastuuhenkilöksi olisi asemansa sitkeällä neuvotteluilla saavuttanut Cornelia Stan. Nuori nainen, joka ei voinut kääntää katsettaan pois apua tarvitsevista, on neuvotellut kaupungin pormestarin kanssa itselleen oikeuden toimittaa koirille ruokaa ja järjestää tarhalle eläinlääkintäpalveluita, kuten sterilointeja ja tarjota koiria adoptioon ulkomaille. Rosiorin tarha onkin yksi harvoista, jossa koiria ei tapeta.

Rosiorin tarhan läheisyydessä sijaitsee vaaleanpunainen talo, joka onkin tullut jo monille tutuksi, sillä siellä suoritetaan sterilointiprojekteja. Vaaleanpunaisella talolla asustaa Team Beaglemix, johon kuuluvat noin 3 kuukauden ikäiset pojat Deeqo, Deo ja Dinny. Niinkuin poikien tiiminimestä voi jo päätellä, niin näiden hulivilien rotuperimässä on beagleä. Harkitessasi siis Dinnyn adoptiota on hyvä tutustua beagleen rotuna sekä niiden luonteeseen sekä käyttäytymiseen, sillä siitä voi saada suuntaa-antavaa informaatio siitä, minkälainen koira tästä nuorukaisesta on kasvamassa. Se on kuitenkin varmaa, että pojat tulevat tulevilta perheiltään tarvitsemaan rajoja ja rakkautta.

Team Beaglemixiläiset ovat aivan äärettömän valloittavia pentuja. Ne tutkivat ympäristöään rohkeasti, lähestyvät ihmisiä luottavaisesti ja avoimesti ja vaikuttavat muutenkin erittäin tasapainoisilta ja fiksuilta pennuilta. Nämä pennut ovat koko ajan myös tajuttoman halipulan tarpeessa. Jos joku uskaltautuu niiden lähellä kyykistyä tai istua maahan, niin voi olla varma, että nämä kolme ovat sylissä sekunnissa. Pennut ovat myös aktiivisia ja touhukkaita eli tulevat tarvitsemaan kodin, jossa niiden kanssa ollaan valmiita puuhastelemaan ja liikkumaan. Vaaleanpunaisen talon pihalla pojat painivatkin taukoamatta ja silti virtaa riittää.

Dinny on pentueen rämäpää. Se on koko ajan hakemassa veljiään mukaan leikkii ja kiusaa näitä niin kauan, kunnes jompikupi lähtee leikkiin mukaan. Dinny oli myös todella kiinnostunut vaalenapunaisella talolla olevista leluista ja pentueen ainoana leikki niiden kanssa vierailumme aikana. Sylissä Dinny on todella rauhallinen ja veljiensä tapaan poika on todella kohtelias ihmisten läheisyydessä. Hellyyttä kaipaa tämäkin pojankoltiainen ja ihmisten läheisyys vaikuttaa Dinnyllekkin olevan se ykkös asia. Dinny kuitenkin voisi olla onnellinen, jos tulevassa kodissa olisi koirakaveri minkä kanssa telmiä. Dinny tulee varmasti tarvitsemaan panostusta ja sitoutumista perheeltä pentu- sekä teiniaikoina.

Dinnyn ei olla kuultu haukkuvan, mutta siihen on hyvä varautua, että poika saattaa tulevaisuudessa tulla käyttämään ääntään.

Dinny tulee aikuisena olemaan maksimissaan keskikokoinen. Tarkempaa koko arviota on tässä vaiheessa todella vaikea antaa pentujen ollessa vielä niin pieniä.

28.03.2017
Dinnylle, beaglemixien kuningasriiviölle, kantautui tänään iloisia uutisia. Se ollaan varattu omaan kotiinsa ja tuleva perhe odottaa jo innoissaan, että Dinny saapuu pistämään matot rullalle!

15.04.2017
Rämäpää Dinny saapui eilen omaan kotiinsa <3

—————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Dinny saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dinny on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Dinny tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.