Kodin saanut koira: KENAY

Syntymäaika: 8/2016
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romania (Rosiori)
Kokoarvio:

 

3.3.2017
Rosiori de Vede on kaupunki Romaniassa. Siellä sijaitsee koiratarha, jota hallinnoi kaupunki ja työntekijöinä pääosin rankkureita, jotka eivät ole koirien asialla, joten tunnelma on siellä käydessä aina raskas ja koskettaa syvältä eläinystävän sielua. Sisukas eläinsuojelija Cornelia Stan, on kovalla työllä saanut tarhalla kuitenkin loppumaan koirien tappamisen, sekä saanut useita parannuksia koirien tarhaoloille. Tarhan vieressä on jo monelle tutuksi tullut vaaleanpunainen talo, jossa suoritetaan sterilointiprojekteja. Siellä asuu myös jonkin verran koiria, joita Cornelia on ottanut suojiinsa. Useimmiten nuoria pentuja.

Talolla asustaa myös Kenay ja Koday, sisarukset, jotka ovat löytyneet tienvarrelta toisiinsa kietoutuneina. Mitään toivoa heidän selviytymiseen ei olisi ollut, ellei Cornelia olisi pelastanut pikkuisia talolle, antaen ruuan ja suojan pienille koiralapsille. Nyt tämä terhakka kaksikko on jo 6-7 kk, eikä ole enään niin pieniäkään, vaan pieniä jättiläisiä ja ovat valmiita matkustamaan omiin koteihinsa.

Kenay on leikkisä, iloinen ja ystävällinen pentu, joka asuttaa taloa useamman koiran kanssa, tullen kaikkien kanssa hyvin toimeen. Nallemainen olemus, hyvällä tuulella varustettuna, saa kenelle tahansa hymyn huulille ja Kenayn suhtautuminen kaikkiin ihmisiin, on avointa ja pentumaisen uteliasta. Kenayssa on luultavasti jotakin laumanvartijakoiraa, joten kodilta odotetaakin tuntemusta ja ymmärrystä laumanvartijoiden sielunelämään ja myös ulkoiset puitteet on näiden koirien kohdalla oltava kohdallaan, joita ovat taajama-alueella oleva omakotitalo, sekä oma piha.

Pennut kasvavat kovaa vauhtia ja tämän hetkinen koko on vain arvio, joka on noin 50 cm, ja Kenay kasvaa varmasti tuosta vielä.

22.3.2017
Nallemainen Kenay makoili ulkona rappusilla, nautiskellen päiväunistaan. Vieraiden saapuessa talolle, heräilee Kenay rauhalliseen tahtiin ja löntystelee tapaamaan uusia ihmisiä. Aikasemmasta laumanvartija epäilyksestä näyttäisi jäävän vain epäillys, sillä kooltaan ja muutoinkin olemukseltaan muistuttaa ennemminkin jonkin sortin noutajaa. Kenay on pulleassa kunnossa ja tämä onkin estänyt jo muutaman kerran sen, ettei Kenayta ole varastettu, koska kukaan ei ole vielä jaksanut nostaa koiraa korkean aidan ylitse. Muutoin Kenayn voisikin ottaa kuka tahansa, koska on erittäin kiltti ja lempeä koira, joka tulee niin ihmisten, kuin kaikkien koirienkin kanssa hyvin toimeen. Siskonsa Kodayin tavoin, he painivatkin milloin kenenkin kanssa, kuka nyt vain vähänkään antaa merkkiä aloittaakseen leikin. Uusia kuvia lisätty.

2.4.2017
Kenay sai myös kodin, tällä kertaa Saksasta. Onnellista elämää Kenaylle.

_________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Kenay tulee Suomeen kastroimattomana, tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Kenay saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kenay on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: