Päivitetty 29.08.2016

Kodin saanut koira: VALMA (V-team)


Syntymäaika: 02/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

24.5.2016
Koiraongelma on suuri Romaniassa. Joka päivä koiria hylätään niin metsiin, tien pientareelle kuin pelloille. Niitä hylätään myös kauppojen pihoille, metroasemien läheisyyteen ja mihin nyt sopivasti voi pysäyttää auton tarpeeksi kauan kipatakseen kyydistä epätoivotun koiran

6.3.2016 eräs bukarestilainen eläinsuojelija Ioana Bodea huomasi pienet pennut eräällä pellolla. Nämä pennut eivät olleet vanhoja, eivätkä olisi kovinkaan kauan säilyneet hengissä. Voit nähdä videon tästä hetkestä täältä. Videon pennuista hieman kasvaneena voit katsoa täältä. Ioana käy tekemässä vapaaehtoistyötä Kulkurien yhteistyötahon Clinica Veterinare OneVetissa tiloissa Cosobassa, hieman Bukarestin ulkopuolella. Hän mm. sosiaalistaa koiria, ja totuttaa näitä valjaisiin yms. resurssiensa mukaan. Pennut jotka Oana tuona päivänä löysi, olivat kuusi sisarta ja nyt kyseiset pennut ovat valmiita astumaan adoptio-ohjelmaan, etsimään omia kotejaan Suomesta. Pentuja alettiin kutsumaan nimellä V-team, ja siihen kuuluu Vanja, Vinja, Vimma, Varpu, Viima ja Valma.

Valma on toinen pentueen ruskeista, lyhytkarvaisista tytöistä. Toukokuussa Valman tavanneet Kulkurien aktiivit kertovat, että Valma on vielä hieman ujo vauveli ja uusi tilanne, jolloin pentueen häkkiin tuli useita vieraita ihmisiä yhtä aikaa, jännitti tyttöä. Sylissä se kuitenkin rentoutui nopeasti ja jakeli pian jo pusuja hellijöilleen.  Ujoudestaan huolimatta Valmalla on normaaleihin oloihin päästyään kaikki mahdollisuudet kehittyä tasapainoiseksi aikuiseksi koiraksi, kunhan se saa riittävästi aikaa ja oman luotettavan ihmisen rinnallensa. Pentulaumassa Valma vaikutti tällä kertaa olevan rauhallisempaa sorttia, mutta tämän ikäisillä pennuilla aktiivisuustaso vaihtelee hyvin paljon vuorokauden aikana. Valma tulee aikuisena olemaan noin 45-50cm korkea ja painoa sille kertyy todennäköisesti 15-20kg.

6.7.2016
Kesäterveiset Romaniasta! Kulkurien aktiivit ovat parhaillaan matkalla ja vierailivat OneVet-klinikan hoitolalla viime sunnuntaina. Päivän aikana he tapasivat jälleen myös Valman, jonka sisarukset onkin jo varattu omiin koteihinsa Suomeen. Vain Valma-pikkuinen odottaa vielä sen oman, maailman parhaan kodin löytymistä. Valma onkin reipastunut sitten viime näkemän. Aluksi tyttö on hieman pidättyväinen, mutta jo muutaman minuutin päästä se tulee itse reippaasti tekemään tuttavuutta. Sylissä olo Valmaa vähän jännittää. Muiden pentujen kanssa Valma tykkää leikkiä ja odotettavissa taitaa omassa kodissa olla pentumaisen paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Valma on hiljattain steriloitu.

Lisätty kuvia.

23.7.2016
“Äiskä tai iskä tuu äkkiä, täällä huutaa Valma!”. Valman sisarukset ovat varattu kuluneiden viikkojen aikana. Kaksi pennuista on jo lentänyt omiin koteihinsa ja loputkin seuraavat pian perässä. Vain Valma odottaa yhä OneVetissä omaa ihmistään. Joten nyt äkkiä yhteyttä tytön varaajaan, niin saadaan tämäkin pikku-touhottaja muun perheen luo Suomeen!

12.8.2016
Ihana Valma on varattu omaan kotiin Suomeen.

29.8.2016
Valma on saapunut omaan kotiin.

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Valma tulee Suomeen steriloimatta nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Valma saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Varpu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.