Päivitetty 29.08.2016

Kodin saanut koira: NIGHT


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu

 

25.7.2016
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Heinäkuussa Romanian matka kohdistui mm. eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVetiin jonka kanssa yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi Onevet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle. Klinikan koirasuojalla, OneVet Pensionissa odottaa omaa kotiaan ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Yksi  pelastetuista  on pieni Night-poika. Hurmattuaan Kulkurien aktiivit rauhallisella luonteella  ja suloisella ulkonäöllään Night valikoitui yhdeksi niistä onnekkaista koirista, joiden on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta.

Nightin alkuvaiheista meillä ei ole tietoa. Eräänä päivänä se oli syystä tai toisesta päätynyt oleskelemaan Pensionin eteen, josta Dr. Adina poimi sen mukaansa turvaan tarhalle.

Night vaikuttaa luonteeltaan hyvin nöyrältä koiralta. Uusia ihmisiä tavatessaan se pysytteli aluksi nurkassa ja antoi rohkeampien tehdä tuttavuutta. Kun Nightia mentiin katsomaan lähemmin, alkoi pikkuisen häntä vispata ja pian se halusikin jo syliin. Kaikenkaikkiaan tämä pieni ujo poika on sympaattinen tapaus. Tarhaoloissa se vaikuttaa perusluonteeltaan melko rauhalliselta koiralta, mutta voi hyvin olla, että kotioloissa siitä kuoriutuu pirteämpi pikkumies. Night tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa vaikka viihtyykin paljon itsekseen oleskellen. Nigth on vain noin 35cm korkea ja painoa sillä on noin 7kg.

3.8.2016
Iloisia uutisia. Sympaattinen Night on varattu omaan kotiin.

29.8.2016
Night on saapunut omaan kotiin Suomeen.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Night saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, kastroituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Night on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Taija Mäkinen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.