Päivitetty 11.03.2023

Kotia etsivä koira: PÖMPPÄ


Syntymäaika: 1/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

10.3.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Pömppä on sisaruksineen päätynyt tarhalle pikkupentuna, kuten sadat muutkin koiranpennut. Pömpän kokemukset tarhan ulkopuolisesta elämästä ovat siis varsin rajalliset. Pömppä asustelee tarhan pihalla vapaana isossa koiraporukassa, kuten asusteli myös sen jo Suomeen matkannut veli Hömppä. Lisäksi sisarusparveen kuuluu porukan suurikokoisin veli, Humppa, joka asustaa häkissä kahden muun koiran kanssa. Pömppä on sisarusparven varovaisin tyyppi. Aikaisemmin Pömppä väisti ihmistä, eikä tule kosketusetäisyydelle. Kesällä 2022 Pömppä oli reipastunut ja se uskalsi viipyä pidempiäkin aikoja ihmisten läheisyydessä. Pömppä haukuskelee jonkin verran ja ilmoittaa herkästi pihan tapahtumista. Koirien kanssa Pömppä tullut hyvin juttuun ja reippaampien koirien vanavedessä sekin tulee tutkimaan ihmeellisiä ihmisiä. Pömppä nuuskuttelee ja kelpuuttaa namit, mutta haluaa lähestyä omaehtoisesti ja perääntyy, jos sen kanssa tekee liian intensiivisesti tuttavuutta. Koirien kanssa Pömppä pistää leikiksi ja väistää konflikteja. Pömppä hyötyisi luultavasti kotona tasapainoisen koiran seurasta. Pömppä on takkuisen turkkinsa ja yhä pentumaisen ulkomuotonsa kanssa liikuttava ilmestys. Se tuntuu olevan hieman eksyksissä pihallakin, eikä oikein tiedä, miten toimia. Pömpälle etsitään kotia, jossa jo ennestään löytyy koirakokemusta. Haukkumisen vuoksi kerrostalo ei ole Pömpälle ideaali ympäristö. Toivottavaa on, että kodista löytyisi koirakaveri odottamasta.

Tämä herttainen nuori koira on n. 65cm korkea ja painoa on arviolta 30kiloa. Massaa Pömppä tulee vielä saamaan jonkin verran.

 

Päivitykset

10.3.2023

Aktiivimme olivat vierailulla tarhoilla myös helmikuun loppupuolella. Tällöin he kuvailivat sen katselevan tilannetta rauhassa ja hieman hämmentyneenä. Nameja Pömppä ei syö vieraiden ihmisten kädessä, jos toisia koiria pyörii ympärillä – ehkä Pömppä pyrkii välttelemään konfliktitilanteita toisten koirien kanssa, tai sitten ei vaan ole niin kovasti namien perään. Pömpän turkki on päässyt huopaantumaan tarhalla. Lisätty taas uusia videoita ja kuvia Pömpästä.

12.2.2023

Aktiivimme tapasivat suloisen Pömpän tarhalla helmikuun alussa. Se asuu edelleen vapaana sisäpihalla, kulkien sujuvasti koiralauman mukana ja puuhaillen omiaan. Konflikteja toisten koirien kanssa sillä ei tiettävästi ole ollut, ja ihmistäkin Pömppä lähestyy omaan rauhalliseen tahtiinsa. Se haistelee vieraat vaivihkaa ja syö nameja tyytyväisenä, vaikka kosketus sille onkin vielä vierasta ja sen vuoksi jännittävää. Reippaan koirakaverin kanssa Pömppä varmasti kotona lähtisi rohkaistumaan ja huomaisi, että ihmiset ovat sittenkin ihan kiva juttu.

Lisätty video ja pari kuvaa Pömpästä.

14.11.2022

Kulkureiden toimijat pääsivät tapaamaan Pömpän syyskuun Romanian reissulla. Pömppä asuu edelleen pihalla vapaana. Vieraat ovat todella kiinnostavia sen mielestä, mutta kuitenkin vielä hieman jännittäviä. Pömppä hakeutuu lähelle haistelemaan tarkkaan ja antaa hieman koskettaa, kuitenkin välillä säpsyy ja suora lähetysminen ihmisen toimesta jännittää. Pihalla Pömppä komentaa paria vanhempaa ja isompaa koiraa haukkummalla niitä päin, mutta ei mene kohti. Lämmön takia, Pömpän turkki on ajeltu ja sen ihossa on joitain haavoja, eli arpia saattaa näkyä.

Profiiliin on lisätty kuvia ja video.

16.6.2022

Aktiivit pääsivät tapaamaan Pömpän kesäkuussa 2022. Pömppä tulee luokse vihellettäessä ja häntä selvästi kiinnostaa aktiiveilla olevat namit. Nameja Pömppä pääsee hakemaan vasta viimeisten joukossa, koska se jää helposti muiden koirien taakse odottamaan omaa vuoroaan. Kun Pömppä saa tilaa tulla namien luokse ottaa se ne mielellään kädestä. Pömpän ei kuultu haukkuvan vierailun aikana ja se oli muutenkin mieluusti tutustumassa ihmisiin. Pömppä viihtyi pitempiäkin aikoja ihmisten läheisyydestä, eikä aristanut ihmisiä, vaikka ihmisten kantama kamera olikin hieman jännittävä. Pömppä vaikutti tarhalla reippaalta koiralta, joka antaa helposti tilaa muille koirille ja jäikin sen takia ehkä vähän muiden koirien jalkoihin.

25.3.2022

Pömppä aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pömppä saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pömppä on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:   Oona Sildén

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.