Kodin saanut koira: PÖRRÖ

Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
Kokoarvio:

 

23.3.2016
Pörrö on upean näköinen nuori uroskoira, joka asuu tällä hetkellä Romanian Sintestissä, Alina ja Anda Murgujen omistamalla Suflete Dragi -tarhalla. Murgut tapasivat Pörrön viime kesänä Oltenitan kunnallisella tarhalla, jonne rankkurit olivat koiran napanneet, kun se todennököisesti oli ollut jossakin kadunvarressa etsimässä ruokaa. Murgut halusivat antaa koiralle uuden mahdollisuuden ja ottivat sen mukaansa tarhalleen.

Pörrö on siis ollut Murgujen tarhalla nyt reilut puoli vuotta. Se suhtautuu vierailijoihin hiukan jännittäen, mutta tulee kuitenkin moikkaamaan. Kun se on hiukan rohkaistunut ja todennut uudet ihmiset turvallisiksi, siitä palajastuukin oikein sosiaalinen koiraherra, ja se innostuu pyytämään mahan rapsuttelujakin. Välillä jänitys kuitenkin vie vallan, ja Pörrö käy kopissaan hiukan pyörähtämässä. Kutsuttaessa se tulee kuitenkin takaisin nauttimaan rapsutuksista.

Kooltaan Pörrö on noin 45 cm korkuinen ja se painaa noin 15 kg. Pörrön hampaat ovat hyvässä kunnossa, tosin takahampaissa on hiukan hammaskiveä. Iäksi on arvioitu noin 2 vuotta. Pörrö on saanut nimensä upeasta tuuheasta turkistaan ja sillä on myös hyvin kauniit ja viisaat silmät.

Pörrö tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa, ja sen tulevassa kodissa voisikin olla koirakaveri odottelemassa.

11.7.2016
Kulkurit tapasivat Pörrön Sintestin tarhalla toukokuussa ja heinäkuun alussa Romanian reissuilla. Pörrö oli toukokuussa mahdoton hyörivä karvakasa. Se oli niin innoissaan että säntäili ja ryömi ympäriinsä. Heinäkuussa kuumuus oli vienyt suurimman terän hyörimisestä, mutta edelleen Pörrö tuli iloisesti moikkaamaan vierailijoita. Pörrö suhtautuu ihmisiin noyrästi ja lempeästi, mutta ei ole arka. Se ryömii lähelle ja heittäytyy selälleen rapsuteltavaksi mielistellen. Pörrö on todella kohtelias ja kuuliaan oloinen, mutta tulee olo että kotona voisi olla melkoinen viikari ja vauhtipylly! Heinäkuussa samassa häkissä oli hurjan vilkas pentukoira, johon pörö suhtautui rauhallisen ymmärtäväisesti. Turkkia Pörröllä on viiden koiran edestä!

Pörrölle lisätty kuvia ja video.

15.7.2016
Pörrö varattiin tänään omaan kotiinsa Suomeen!

23.8.2016
Pörrö lensi omaan kotiinsa Suomeen elokuun puolivälissä, ja arki kotikoirana on lähtenyt sujumaan mallikkaasti. Onnea vielä Pörrölle ja sen uudelle kodille!

10.10.2016
Kuulemme aina miellämme, miten kauttamme tulleilla koirilla on lähtenyt elämä sujumaan uudessa kodissa. Nyt saimme ihania kuulumisia elokuussa kotiutuneelta Pörröltä ja sen kodissa olevalta koirakaverilta Almalta.

“Pörrö on nyt kahden kuukauden aikana kotiutunut hienosti. Olemme kovin kiintyneitä jo tuohon pikku vilperttiin! Pörrö on alkanut nauttia elämästä ja silmät on kirkastuneet onnesta.

On niin kovin onnellinen kun saa juosta omalla pihalla vapaana ja riekkuu ja juoksee juoksemisen ilosta mutta rauhoittuukin koko ajan paremmin. Alman kanssa alkavat olla hyviä kavereita. Alma ei kyllä ihan heti hyväksynyt Pörröä ja nytkin keittö on vielä sellainen paikka, jossa Alma saatta näyttää kaapin paikan. Pörrö on todella kiltti poika ja ihana meidän elämän ilopilleri!

Pörrön turvapaikka on ollut alusta asti oma petinurkkaus, johon Almalla ei ole mitään asiaa. Vaikka Pörrö on hyväntahtoinen ja nöyrä on sillä kuitenkin rohkeutta puolustaakin itseään. Arka se ei ole, vaikka tiettyjä pelkoja onkin. Naapureiden koirien kanssa tulee hienosti toimeeen, se on tosi kiva juttu. Pörrö on niin kiitollinen kaikesta, selvä ero Almaan joka on tottunut pennusta asti saamaan helpolla kaiken.

Vapaana en ole vielä lenkillä uskaltanut pitää, hajut voi viedä mennessään. Jossain vaiheessa toivottavasti uskallan.
Pelkoja on jo tässä ajassa voitettu mutta vielä on varmasti edessä asioita haasteena. Paniikkiin saattaa mennä kun vastaan tulee vieras koira ja Alma lähtee tapaamaan sitä, Pörrö pelkää jotenkin, että niille tulee tappelu ja haluaa kovasti mennä puolustamaan Almaa.

Alkuun miestä jännittänyt Pörrö uskaltaa jo mennä miehenikin mukaan pihalle! :)”

Kulkurit toivottaa Pörrölle, Almalle ja koko perheelle oikein ihanaa syksyä!

—————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pörrö saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pörrö on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pörrön yhteyshenkilö on Evi Koskinen.

Video: Pörrö Sintestissä Suflete Dragin tarhalla 7/2016

Video: Pörrö Sinstestissä Suflete Dragin tarhalla 5/2016

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: