Päivitetty 24.02.2017

Kodin saanut koira: PORTO


Syntymäaika: 02-03/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Glina)
ei kastroitu

22.05.2016
Atomi, Porto ja Livia on löydetty moottoritien laidasta vain muutaman viikon ikäisinä. Pentueen emosta tai isästä ei ole mitään tietoa ja pentueen löytänyt eläinsuojelija ei voinut jättää pieniä pentuja vilkkaan tien varteen, oman onnensa nojaan. Pentue eli löytäjänsä luona aina toukokuun alkuun asti, jonka jälkeen pennut alkoivat olla jo niin isoja, että ne voitiin siirtää tarhalle odottamaan omia kotejaan.
Kaikki pennut ovat erittäin sosiaalisia ja tottuneita käsittelyyn.

Porto on varsinainen hurmuri. Sisaruksistaan poiketen Porto on vaalea väritykseltään. Porto on  selkeästi veljeään ja sisartaan isompi. Porton kanssa elämä tuskin tulee olemaan tylsää hetkeäkään, poika on melkoisen vitsikäs nuori mies ja tylsiä hetkiä ei tämän juniorin kanssa ole. Porto nauttii äärettömästi sylissä olosta, mutta koska sylissä on myös hieman tylsää, poika keksii itselleen äkkiä tekemistä ja alkaa  leikkisästi vetämään ihmistä hiuksista tai kiusaamaan veljeään.

Porto tulee kasvamaan noin 40-50cm korkeaksi.

12.7.2016

Yhdistyksemme edustajat vierailivat Romanissa heinäkuussa 2016 ja tapasivat myös Porton matkallaan.
Jos Portoa joutuisi kuvailemaan yhdellä sanalla se olisi varmasti egoilija tai riiviö. Kun Porton ja sen veljen Atomin aitaukseen menee ryntää veljes kaksikko välittömästi tulijan luokse vaatimaan huomiota. Porto testailee hampaillaan vähän kaikkea, niinkuin nuoren koiran alun kuuluukin, muistiinpano vihko oli Porton mielestä mahtava leikkikalu ja pieni mies yrittikin kovasti varastaa moisen ihanuuden itselleen. Porto on melkoisen luonteen omaava nuorukainen. Porto ei ole mikää hiljainen hissukka, vaan tämä poika tykkää vauhdista, omasta äänestään ja kaikesta mahdollisesta aktiviteetista. Porto omaa vahvan luonteen ja se tulee varmasti vaatimaan kodiltaan rajoja, koulutusta ja paljon aktiviteettaja.

6.9.2016

Ihanalle super iloiselle Portolle lisätty pari uutta kuva. Porto on edelleen oma iloinen ja riehakas itsensä. Porton kanssa samaa häkkiä asuttaa Atomi ja Luna, kolmikko rakastaa leikkimistä ja olisikin upeaa jos Porton uudessa kodissa olisi leikkikaveri jo valmiina.

22.12.2016
Porto on hieman rauhoittunut, tosi Porto olisi varmasti riehakkaampi, mutta samaa häkkiä asuttava Luna hieman kiusaa Portoa. Porto ei juurikaan pidä ääntä itsestään, Porton tuleva koti voisi siis sijaita myös kerrostalossa. Porto on ihmisiä kohtaan todella ystävällinen ja utelias ja poika tuleekin moikkaamaan heti kun vain Lunan valvovan silmän alta ehtii.
Portolle lisätty pari uutta kuvaa.

7.2.2017
Porto on varattu omaan kotiinsa.

23.02.2017
Porto matkusti tänään omaan kotiinsa. Onnea Portolle uudesta perheestä ja perheelle ihanasta Portosta!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Porto saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Porto on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Porton yhteyshenkilönä toimii Veronika Vitri

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.