Kotia etsivä koira: PRINCESS FREYA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Marraskuu 2014

* arvioitu syntymäaika 7/2014

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

 

24.10.2014
Princess Freya löydettiin romanialaisen eläinsuojelija Roxana Deissiman ystävän toimesta tallin kupeesta nälkäisenä ja aliravittuna. Löydettäessä tyttönen oli vasta noin kuukauden ikäinen. Tällä hetkellä Princess Freya on kotihoidossa sen löytäneen naisen luona ja sieltä käsin etsii kotia. Koiraneito on luonteeltaan pentumaisen iloinen, utelias ja sosiaalinen. Se pitää isoista, pienistä koirista eikä se arastele ihmiskontaktiakaan, vaan lähestyy iloisena mahdollista leikkikaveria. Leikkiessään ja innostuessaan se saattaa haukkua, mutta muuten se on hiljainen koira. Princess Freya on kiltti ja oppivainen, joten oikeissa olosuhteissa siitä varmasti kasvaa uskollinen ja hieno perheenjäsen. Lisänimen Princess koira on saanut, sillä se rakastaa ihmisen läheisyyttä eikä se ole pentuiästään huolimatta mikään rämäpäinen riehuja.

Lokakuun lopussa, noin 3,5 kk:n ikäisenä, Princess Freya painaa noin 6,8 kiloa, joten sen arvoidaan aikuisena painavan noin 15 kiloa.

6.11.14
Lisätty prinsessalle muutama kuva.

15.11.14
Princess Freya on saanut kodin Hollannista. Onnea 🙂

Mikäli Princess Freyalle löytyy pian oma koti, sitä ei välttämättä kastroida Romaniassa. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen. Yhdistys osallistuu steriloinnin kustannuksiin 25% osuudella kuittia vastaan.

Jos tiedostat koiran omistamiseen liittyvät ilot ja surut, olet varautunut panostamaan koiran laadukkaaseen ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan aktiivisen, tasapainoisen ja turvallisen kodin, ota yhteyttä. Huomioithan, että pentu saattaa elää seuranasi seuraavat viisitoista vuotta, joten harkitse hankintaasi huolella ja vauraudu siihen, että kykenet panostamaan koiran hyvinvointiin myös mahdollisten elämänmuutosten keskellä.

Princess Freya luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, tautien varalta testattuna, loishäädettynä ja omalla EU-passilla varustettuna. Tutustuthan kuitenkin ennen yhteydenottoa sivuiltamme löytyviin koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Princess Freyan varaajana toimi Maarit.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: