Päivitetty 08.11.2014

Kodin saanut koira: DECEBAL (Dream Team)


Decebal1
DECEBAL

* arvioitu syntymäaika 12/2013

* Uros

* Romaniassa

 

 

 

 

23.6.2014
Romaniassa tuhansia pentuja syntyy kadulle päivittäin. Osa niistä jää elämään kadulle, osa päätyy kunnallisille koiratarhoille ja osa katoaa jäljettömiin Pieni onnekas osa löytää tiensä eläinsuojelijoiden huomaan, jossa niille tarjoutuu mahdollisuus parempaan elämään, etenkin, jos ne adoptoidaan tarhalta omiin koteihinsa. Niin kutsutun ”Dream-teamin” viisi hurmaavan kaunista pentua löydettiin metsän laidasta maaliskuun puolivälissä. Pennuista yksi on narttu, muut ovat uroksia. Kaikki viisi vauhdikasta pentua etsivät sivuillamme nyt aktiivisia kotiejaan.

Decebal on yksi neljästä vauhdikkaasta uroksesta. Pennut ovat luonteeltaan keskenään hyvin samankaltaisia, erittäin vilkkaita, aktiivisia, sosiaalisia ja leikkiväisiä. Niissä on todennäköisesti saksanpaimenkoiraa rotuperimässä, ja tulevan kodin olisi hyvä omata jonkin verran koirakokemusta. Kotiuduttuaan Decebal tulee vaatimaan rajoja, koulutusta ja ymmärrystä koiran aktivoinnista, sekä siitä miten energian saa purettua luvalliseen tekemiseen.

Kulkureiden tavatessa pennut Glinan tarhalla, niiden aktiivisuus oli käsin kosketeltavaa! Niillä oli hurja vauhti päällä koko ajan, eivätkä ne meinanneet asettua paikoilleen hetkeksikään. Kuvia otettaessa yksi yritti napsia lahkeista ja käsistä, toinen hyppi päälle ja kolmas veti rallia ympärillä. Syliin otetttaessa kaikki pennut kuitenkin rauhoittuivat rapsuteltaviksi.

Aikuisena pentueen koirista arvellaan kasvavan keskikokoisia, n. 20-25 kg painoisia ja n. 50 cm korkuisia. Motivaatio ja omat resurssit tulee punnita tarkasti, sekä ottaa huomioon se, että kun kyseessä on pentukoira, saattaa luonne muuttua matkalla montakin kertaa aikuistumisen mukana. Pennunottajan on hyvä muistaa jo harkintavaiheessa, että pentuun sitoudutaan pitkäksi aikaa.

Mikäli Decebalille löytyy pian oma koti, sitä ei välttämättä kastroida Romaniassa. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen. Yhdistys osallistuu steriloinnin kustannuksiin 25% osuudella.

27.10.2014
Decebal on varattu omaan kotiinsa Suomeen!

Decebal saapuu Suomeen sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passin kanssa. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

8.11.2014
Decebal lensi omaan kotiinsa Suomeen perjantaina 7.11. Kulkurit toivovat onnellisia päiviä ja pitkää yhteistä eloa komealle Decebalille sekä sen uudelle perheelle!

Kodin etsimisessä auttoi Evi Koskinen.

Video Glinan tarhalta 31.5.2014, mukana koko Dream Team.

 

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.