Kodin saanut: PUPU (nyk. Miseré)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

PUPU

* n. 2 v

* naaras (steriloitu)

* Tallinna, Viro.

Kotia etsivä Pupu on nuori, kaunis tumman kilpikonnanvärinen steriloitu tyttökissa. Pupu-tyttö löydettiin, kun se oli viime vuoden marraskuussa tehnyt pennut Tallinnassa erään 1. kerroksen asunnon parvekkeen paljaalle lattialle. Asunnon omistava väkivaltaiseksi tiedetty mies oli vihainen ja uhkasi hävittää ne ja niin naapureiden pyydettyä apua, perhe haettiin turvaan. Pentuja oli kaksi tyttöä ja ne ovat jo saaneet oman kodin, yhdessä kuvista Pupu poseeraa suojelevan näköisenä toisen mustavalkoisen pentunsa kanssa. 

Pupu on nimeltään Pupu tietysti siksi, koska sen häntä on töpö kuin jäniksellä. Pupulla oli häntänsä vielä kokonaisena, kun se oli ilmestynyt syksyllä kerrostalojen pihalle ja siellä muutama muukin häntänsä oli yllättäen menettänyt lyhyen ajan sisään. Pupu on siis nähnyt ihmisen ikävänkin puolen ja on arahko ja epäluuloinen vieraita ihmisiä kohtaan, uudessa kodissakin tulee kestämään varmasti aikansa, että luottamus saavutetaan ja Pupua saa edes rapsuttaa. Vaikea sanoa tulisiko Pupusta sylikissaa milloinkaan.

Pupu tulee erittäin hyvin toimeen toisten kissojen kanssa ja etsiikin uutta kotia vain toisen kissan kaverina. Nyt hoitokodissa pääkaupunkiseudulla sillä on kaverina tyttökissa, alussa Pupu saattoi vain katsella vieressä, kun se söi ja kehräsi samalla. Ja kun toinen tuli ottamaan namia kädestä, Pupukin rohkaistui kurottautumaan namia kohti. Sen kanssa ne osaa pistää ralliksi niin, että välillä on kiipeilypuukin ihan vinossa ja verhot saa kyytiä. Pupu tykkää kovasti kiipeilypuusta, nukkuu siellä yöt ja kiipeilee. Alla olevassa videossa jahdataan kärpästä yhdessä.

Koirille Pupu ei ole kiukkuinen, eikä osaa pitää puoliaan niitä vastaan, käpertyy yleensä vain pieneksi palloksi. Hoitokodissa yrittänyt opetella ojentamaan nuorta innokasta koiraa tassulla, kun se pomppii edessä härnäämässä, mutta tekee sen niin pehmeästi, että koira luulee että se haluaa leikkiä. Mutta jos kodissa on rauhallinen, kissoihin tottunut koira joka ei Pupua kiusaa, ei se koirista muuten stressaa. Pienten lasten vilkkaaseen perheeseen Pupu ei sovi.

Alun jännityksessä hoitopaikassa tuli pari kertaa hutipissat ja kukkaruukut on pitänyt suojata koristekivillä, koska niissä Pupu tykkäisi muuten käydä kaivelemassa ja pissaamassa, mutta sen jälkeen on ollut hyvin siisti tyttö ja tekee asiansa vain vessaan. Ruoan suhteen ei ole nirso, syö hyvin märkäruokaa ja kuivaruokaa, ja oppi heti miten nappula-automaatistakin saa ruokaa vähimmällä vaivalla joten on kyllä hyvin fiksu tyttö. Välillä tykkää herkutella myös vaikka uunissa paistetulla seillä, kahvinkermalla ja smetanalla.

Pupu sai kodin Kokemäeltä koiran ja kolmen kissan kaverina 22.9.2013

Varaajana toimi Tiia

Kuulumisia 28.9.2013:

Pupu vielä arastelee kovin, vierestä uskaltaa tulla syömään ruokakupista kuitenkin jo. Pienin askelin tässä tutustutaan toisiimme, välillä “tuijotellaan” jokunenkin hetki toisiamme ennen kuin uskaltautuu ruokakupille. Aivan tavattoman kaunis kissa hän on! Muiden kissojen kanssa ensimmäinen yhteenotto tapahtui eilen, vaikka koko ajan sunnuntaista asti koko kööri ollut samassa tilassa. Kollikissamme on alusta asti tuijotellut Pupua, mutta toinen nartuistamme eilen sai jonkun sähinäkärhämän Pupun kanssa aikaan, ei kuitenkaan mitään sen ihmeellisempiä konflikteja ole ollut. Olen kovin yllättänyt, ettei kukaan eläimistämme ole ollut tämän enempää kiinnostúnutt Pupusta. Eilen hain kirjastosta suosittelemanne kirjat, niiden kimppuun olisi tarkoitus käydä vkonlopun aikana.
Vielä Pupu kyyhöttää paljon piilossa, ei liiku kovinkaan paljon, yöllä taitaa neiti enempi hiiviskellä tutkiskelemassa paikkoja.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: