Päivitetty 13.10.2013

Kodin saanut: PLUTO (nyk. Doni)


PLUTO

PLUTO

* noin 2 kk

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

01.07.2013

Neljä sisarusta, Luna, Pluto, Dolce & Gabbana, hylättiin keskellä yötä lähelle eläinsuojelija Alina Murgun kotia eräässä bukarestilaisessa kerrostalolähiössä. Alinan ystävä kertoi nähneensä, kun pennut heitettiin tylysti autosta pihalle. Auto ajoi pois, ja sen kyydissä oli yhä musta, isompi aikuinen koira, todennäköisesti pentujen emä. On mahdollista, että rankkurit olivat tämän takana. Koska heillä ei ole lupaa ottaa kiinni narttuja pentuineen, he hankkiutuivat eroon pennuista ja veivät emon kunnalliselle tarhalle, missä se tuhansien kohtalotovereidensa kanssa kuihtuu pois ruoan, juoman ja hoidon puutteessa. Tuo onneton äitikoira joutui eroon lapsistaan ja päätyi koirien kuolemanleirille vain rahan takia; korruptoituneessa Romaniassa kunnallisille tarhoille kerätyt koirat ovat surullinen arkiesimerkki maan villinä rehottavasta, tuottoisasta harmaasta taloudesta.

Alina kävi hakemassa pennut turvaan, ennen kuin ne olisivat jääneet aamuliikenteen jalkoihin tai ihmisten vahingoittamiksi, ja vei ne äitinsä Andan luokse. Koska Andalla on tällä hetkellä hoidettavinaan yli 110 koiraa, hän toivoisi pentujen saavan pian omat kodit Suomesta.

Pennut ovat kutakuinkin 2 kuukauden ikäisiä ja saaneet juuri ensimmäiset rokotuksensa. Niistä tulee aikuisina keskikokoisia koiria, ehkä noin 15 kg:n painoisia. Ne voivat matkustaa Suomeen elokuun alussa käytyään läpi koko rokotusohjelman.

Pluto on pentueen ainoa uros. Se on iloinen, leikkisä ja reipas, kuten koiranpennun kuuluu ollakin. Pluto etsii sitoutunutta kotia, jossa koiranhankintaa on harkittu tarkasti. Niin kuin kuka tahansa pentu, myös Pluto tarvitsee ihmisiä, jotka ymmärtävät suloisen, pienen pennun kasvavan aikuiseksi koiraksi ja edellyttävän huolenpitoa seuraavan 10-15 vuoden ajan. Kodin tulee osata opastaa pentu kannustavin ottein kotikoiran tavoille aina sisäsiisteydestä hihnakävelyyn. Perheen tulee myös sitoutua ehdoitta Plutoon niin myötä- kuin mahdollisissa vastoinkäymisissä!

Pluto pitäisi varmasti koirakaverista, joka voisi auttaa sitä sopeutumaan uuteen kotiinsa. Ainoanakin koirana Pluto myös varmasti pärjäisi, kunhan sen omat ihmiset muistavat rauhassa panostaa yksinolon harjoitteluun.

Pluto tullaan luovuttamaan asianmukaisesti sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä ja tautien varalta testattuna. Pluto saa myös oman EU-passin matkaansa. Huomioithan, että tuleva koti sitoutuu kastroimaan pennun kohtuullisen ajan kuluessa Suomessa (Kulkurit osallistuvat sterilointikuluihin 25 %:lla).

Tutustu huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa. Muistathan, ettei mitään eläintä saa ottaa hetken mielijohteesta.

07.07.2013

Anda suojasi koirankoppeja lähestyvää sadetta & myrskyä vastaan. Hänellä oli paljon pikku apulaisia! Katso video »

20.07.2013

Pluto on varattu omaan kotiin Suomeen <3

24.08.2013

Pluto on saanut oman kodin Suomesta <3

Pluton varausasioita hoiti Taija.

03.10.2013

Plutolla, nyk. Donilla, menee lujaa! Pojasta on varttunut komea nuori mies, ja elämä on onnellista!

Video Donin kuopankaivuuleikeistä >

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.